İngiltere’de endişelendiren tablo! Can kayıpları bini aştı

İngiltere’de endişelendiren tablo! Can kayıpları bini aştı

Koronavirüs tablosunda rekor üstüne rekor kırılan İngiltere’de günlük can kayıpları binin üzerine çıkarken, vakalar da 60 bini aştı.

Mutasyonlu koronavirüsün ilk kez görüldüğü İngiltere'de  vaka ve can kayıpları hızla artmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 62 bin 322 yeni vakanın tespit edildiği, toplam vaka sayısının ise 2 milyon 836 bin 801'e ulaştığı belirtildi.  

Ülkede koronavirüs nedeniyle son 24 saat içinde bin 41 kişi hayatını kaybederken, toplam can kaybı 77 bin 346'ya yükseldi. İngiltere'de salgının başlamasından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kayıtlara geçerken, 21 Nisan'dan bu yana koronavirüse bağlı en yüksek günlük can kaybı yaşandı.  

AMBULANSLAR EN YOĞUN GÜNÜ YAŞADI 

Ülkede salgın nedeniyle ambulans servislerinin yoğunluğunda yeni bir rekora ulaşıldı. Bu haftanın başında 24 saat içinde 5 bin 383 çağrı aldığını belirten West Midlands Ambulans Servisi, pandeminin başlangıcından bu yana en yüksek çağrı rekoruna ulaştıklarını ifade etti. 

Ülkede geçtiğimiz günlerde artan vaka ve can kayıplarının önüne geçebilmek için 3’üncü kez ulusal karantina ilan edilmişti.

İTALYA'DA CAN KAYIPLARI 500'Ü GEÇTİ

Vakaların artışa geçtiği Avrupa ülkelerinden olan İtalya’da son 24 saatte 20 bin 331 yeni koronavirüs vakasının tespit edildiği ve 548 kişinin daha virüsten yaşamını yitirdiği açıklandı.  

Ülkedeki toplam vaka sayısı 2 milyon 201 bin 945’e, toplam can kaybı ise 76 bin 877’ye ulaştı.  

Toplamda 1 milyon 556 bin 356 kişinin virüsü yenerek iyileştiği ve 568 bin 712 de aktif vaka olduğu belirtildi.  

 

                                          

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN