İngiltere'de İslami eğitim merkezine saldırı: Kur'an-ı Kerim'i yırttılar

İngiltere'de İslami eğitim merkezine saldırı: Kur'an-ı Kerim'i yırttılar

İngiltere'de Birmingham'da yaşanan cami saldırılarının ardından bir tahrik haberi de Newcastle'dan geldi. Saldırganlar, Bahr İslami Eğitim Merkezi’ne saldırdı. Yerel medya, saldırganların Kur'an-ı Kerim nüshalarını yırttığı; binayı yağmaladıklarını duyurdu.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Yeni Zelanda'da yaşanan saldırıların ardından İngiltere'nin Birmingham kentinde İslami merkezlere üst üste saldırılar yapılmıştı. Bazı camilerin pencereleri balyozla tahrip edilirken, bazı camilere de taşlı saldırı gerçekleşmişti.

19-03/27/ingiltere-2.jpg

İngiltere polisi, herkese itidallı olma çağrısı yaparken, olaylara tanık olan herkesten yardım istemiş ve olayın tüm yönleriyle soruşturulduğunu duyurmuştu.

NEWCASTLE'DA KUR'AN-I KERİM'İ YIRTTILAR

Bu saldırıların ardından son haber Newcastle'dan geldi. İslami bir merkeze saldıran kimliği belirsiz kişiler, İslamofobik yazılar yazarak Kur'an-ı Kerim'in sayfalarını yırttı.

Yerel medya, İngiltere’nin Newcastle şehrinde İslami eğitim veren Bahr Akademisi’nin saldırıya uğradığını; saldırıda bina içi ve dışının zarar gördüğünü duyurdu. Yerel medya, saldırganların Kur’an-ı Kerim nüshalarını yırttığını ve duvarlara ırkçı ve İslamofobik yazılar yazdığını duyurdu.

19-03/27/ingiltere-3.jpg

Polis, olayla ilgili olarak 18 yaşında bir kadın, 16 ve 14 yaşlarında iki çocuğun ve 14 yaşlarında bir kız çocuğunun gözaltına alındığını belirtti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN