İngiltere'de korona ölümleri 50 bini aştı

İngiltere'de korona ölümleri 50 bini aştı

İngiltere'de koronavirüs (corona virüs) salgını kaynaklı toplam can kaybı sayısı 50 bini aşarken, vakaların katlanarak arttığı İtalya’da da hasta sayısı 1 milyonu aştı.

Avrupa ülkelerinde koronavirüs (corona virüs) salgını kaynaklı ölüm ve vakalar her geçen gün artıyor. İngiltere'de virüs kaynaklı toplam can kaybı 50 bini aşarken, vakaların her geçen gün yeni rekor kırdığı İtalya’da da toplam vaka sayısı 1 milyonu geçti. Fransa’da ise toplam can kaybı 42 bin 435’e yükseldi.

İNGİLTERE’DE TOPLAM CAN KAYBI 50 BİNİ AŞTI  

İngiltere Sağlık Bakanlığı son 24 saatte 22 bin 950 yeni vakanın tespit edildiğini, toplam vaka sayısının 1 milyon 256 bin 725'e ulaştığını açıkladı. Sağlık Bakanlığı, ülkede Covid-19 nedeniyle son 24 saatte 595 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 50 bin 365'e yükseldiğini belirtti.  

“YÜKSELİŞ EĞİLİMİ DEVAM EDECEK” 

İngiltere Halk Sağlığı Kurumu Tıbbi Direktörü Yvonne Doyle salgının seyrine yönelik yaptığı açıklamada, "Maalesef yükseliş eğilimi devam edecek ve mevcut önlemlerin ve hepimizin yaptığı fedakarlıkların herhangi bir etkisinin görülmesi, verilere yansıması birkaç hafta sonra olacaktır" dedi.  

Doyle, "Başkalarıyla teması sınırlayarak virüsün yayılmasını durdurmaya yardımcı oluyorsunuz. Bu, daha az enfeksiyona yol açacak ve hayat kurtarmaya yardımcı olacaktır" ifadeleriyle halkı mesafe kurallarına uymaya çağırdı.        

italya-korona.jpg                                  

 İTALYA’DA TOPLAM VAKA SAYISI 1 MİLYONU AŞTI  

İtalya’da son 24 saatte 32 bin 961 yeni koronavirüs vakasının tespit edildiği ve 623 kişinin daha virüsten yaşamını yitirdiği açıklandı. Ülkedeki toplam vaka sayısı 1 milyon 28 bin 424’e, toplam can kaybı ise 42 bin 953’e ulaştı. Ülkede 372 bin 113 kişinin ise virüsü yenerek iyileştiği bildirildi. 

FRANSA'DA HIZLI ARTIŞ DEVAM EDİYOR  

Vaka sayıları ile can kayıplarının hızla artmaya devam ettiği Fransa’da da, Sağlık Bakanlığının verilerine göre son 24 saatte 35 bin 879 yeni hastanın tespit edilmesi ile toplam vaka sayısı 1 milyon 879 bin 538’e ulaştı.  

Son 24 saatte 329 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği ülkede, toplam can kaybı ise 42 bin 435’e yükseldi. Ülke genelinde 2 bin 906’sı yoğun bakımda olmak üzere toplam 18 bin 828 kişi hastanelerde tedavi altında bulunuyor.                                           

  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN