İngiltere'de Kovid-19 önlemi olarak 'Ev ya da otel' planı

İngiltere'de Kovid-19 önlemi olarak 'Ev ya da otel' planı

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen İngiltere'de hastanelerde yer kalmadı. Acil Kovid-19 vakalarına alan açmak için, yatılı tedavi gören hastalardan bazıları otellere gönderilecek.

İngiltere'de yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında acil Kovid-19 vakalarına alan açmak üzere yatılı tedavi gören hastalar, otellere gönderilecek

Guardian'ın haberine göre, hastanelerde yatılı tedavi gören binlerce hasta, acil müdaheleye  ihtiyaç duyan Kovid-19 hastalarına yer açmak için otellere veya kendi evlerine erken taburcu edilecek.

İngiltere'deki hastane yöneticileri, "acil durum kapasitesi" oluşturmak ve Ulusal Sağlık Sistemi (NHS)'nin çökmesini durdurmak için hastaları daha önce hiç görülmemiş bir ölçekte erken taburcu etmeye başlamayı planladığını söyledi.

Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) yetkilisinin Guardian'a yaptığı açıklamada, 'Ev ve otel' planı kapsamında  erken taburcu edilen hastalar, St John Ambulans ve İngiliz Kızıl Haçı gibi gönüllü kuruluşlardan veya Silahlı Kuvvetler sağlık personelinden yardım alabileceklerini söyledi.

HASTANELERDE ENDİŞE HAKİM 

Guardian'ın haberine göre, 'Ev yada otel' planı hastanelerin yatak kapasitelerinin yetmeyeceği ve vaka sayısının haftalarca zirveye ulaşamayacağı yönündeki artan endişelerin ortasında alınması dikkat çekerken İngiltere hastanelerinde 35.000'den fazla Kovid-19 vakası olduğu belirtildi.

NHS'den bir yetkili, erken taburcu edilen hastaların evlerde veya otellerde bakımı için personel sayılarının yeterli olmayacağı konusunda uyarıda bulunurken, ancak  hastalar tıbbi açıdan hala risk altındaysa, hastaneden erken ayrılmalarının istenmeyeceğini, bu nedenle bakıma ihtiyaç duymayanların tercih edileceğini ifade etti. 

Sağlık yetkilisi ayrıca şunları söyledi: "Bu, hastane yatağında yatması gerekmeyen ancak yine de korunaklı bir ortamda bulunması gereken hastalar içindir" dedi.

ERKEN TABURCU ETMEK HASTAYA ZARAR VEREBİLİR

Hastalar Derneği başkanı Lucy Watson şunları söyledi: “Bu, NHS'nin genellikle iyi seçeneklere sahip olmadığı korkunç bir durum. Hastaları hastaneden erken taburcu etmek, mevcut ihtiyacın ölçeğini yönetmek için NHS'ye açık birkaç seçenekten biri olabilir. Ancak, erken taburculuk çoğu zaman hastaya zarar verebilecek sorunlara ve onları yeniden kabul etme ihtiyacına neden olabilir. Otellerde gönüllülerin bakımı, uygun hastane bakımı için yeterli bir ikame değildir. Ancak hastanelerin kritik hastalar tarafından boğulduğu ve büyük ölçekte can kaybını önlemeye çalıştığı bir zamanda, açıkça umutsuz bir tercih." dedi.

İngiltere'de Kovid-19'un daha hızlı yayılan bir türünün ortaya çıkmasının ardından vakalar ve can kayıplarında ciddi artışlar görülmeye başlanmıştı. 

Bunun üzerine ülke, 5 Ocak'tan itibaren yeniden karantinaya girmiş, Başbakan Boris Johnson halktan "sokağa çıkmamalarını" istemişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN