İngiltere'de terör alarmı! Tehdit "ciddi" seviyeye yükseltildi

İngiltere'de terör alarmı! Tehdit "ciddi" seviyeye yükseltildi

Avusturya'nın başkenti Viyana'daki terör saldırısının ardından İngiltere'de terör tehdidi "ciddi" seviyeye yükseltildi.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da dün akşam toplam 6 farklı noktada gerçekleştirilen silahlı terör saldırısının ardından İngiltere'de alarm durumuna geçildi.

İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ülkenin terör tehdidini "ciddi" seviyeye yükselttiğini duyurdu. 

Bakan Patel, "Müşterek Terörizm Analiz Merkezi, Birleşik Krallık'ta terör tehdidi seviyesini önemli seviyeden ciddiye yükseltti. Bu bir ihtiyati tedbirdir ve herhangi bir özel tehdide dayanmamaktadır. Halk tetikte olmaya ve her türlü şüpheli eylemi polise bildirmeye devam etmelidir" ifadelerini kullandı.  

İngiltere'de terör seviyesinin ciddi seviyeye çıkarılması, saldırı ihtimalinin yüksek olduğu durumlarda uygulanıyor.       

NE YAŞANDI?  

Avusturya’nın başkenti Viyana’da sinagog yakınlarında silahlı saldırı düzenlendi. Reuters, saldırıda 7’si ağır 15 kişinin yaralandığını ve saldırganlardan birinin polislerce etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, yaptığı açıklamada "Şu an açık bir terör saldırısı altındayız" dedi. Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Türk vatandaşlara “Lütfen tehlike geçene kadar evlerinizden dışarı çıkmayın” uyarısında bulundu. Saldırıyı Fransa ve Türkiye başta olmak üzere çok sayıda ülke kınadı.  

                                    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN