Instagram aşı karşıtlarına geçit vermiyor... 800 bin takipçili hesabı kapadı

Instagram aşı karşıtlarına geçit vermiyor... 800 bin takipçili hesabı kapadı

Instagram, ABD'nin 35. başkanı John F. Kennedy'nin yeğeni Robert F. Kennedy Jr.'ın 800 bin takipçili hesabını aşı karşıtı söylemleri nedeniyle kapattı.

Instagram, aşı karşıtlarına geçit vermiyor. ABD'nin 35. başkanı John F. Kennedy'nin yeğeni Robert F. Kennedy Jr.'ın 800 bin takipçili hesabı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında geliştirilen aşıya karşıt paylaşımları nedeniyle kapatıldı.

Instagram'ı bünyesinde bulunduran Facebook tarafından yapılan açıklamada, "Bu hesabı, koronavirüs ve aşılarla ilgili gerçek olmayan iddiaları defalarca paylaştığı için kaldırdık" denildi. 

​Şirketin hesabı kapatma kararı, Kennedy'nin paylaştığı 'Planet Lockdown' isimli bir videonun eleştirilerin odağına oturmasından sonra geldi. 

Videoda, ABD'nin 41. Başkanı George H.W. Bush döneminde sekreter yardımcı olarak görev yapan Catherine Austin Fitts'in koronavirüs aşılarına ilişkin gerçeği yansıtmayan görüşlerine yer veriliyordu. Fitts, Kovid-19'un komplo olduğunu ve aşıların insanların DNA'larını değiştireceğini söylüyordu. 

Kennedy'nin 300 bin takipçili Facebook sayfası ise hâlâ faaliyette. Facebook, bu sayfayı kapatma planlarının olmadığını açıkladı. 

Robert F.Kennedy Jr. daha önce de defalarca aşı karşıtı görüşleriyle gündem olmuştu. Son olarak, koronavirüs aşısı olduktan iki hafta sonra, 86 yaşında ölen, ülkenin önde gelen beyzbol oyuncularından Hank Aaron'un ölümünün aşıdan dolayı olduğunu ileri sürmüştü. 

Kennedy, pandemiden önce de çocukların zorunlu aşıları olmalarına karşı çıkarak Kongre'de lobi çalışmaları yapıyor ve bu aşıların otizme sebep olduğunu ileri sürüyordu. 

Facebook, Pazartesi günü, aşılarla ilgili yanlış bilgilerin yayılmasıyla mücadele çalışmalarına hız vereceğini duyurmuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN