İnternet hız testi nasıl yapılır? İnternet bağlantı hızı nasıl ölçülür? (Hız testi programı iPhone Android indir)

İnternet hız testi nasıl yapılır? İnternet bağlantı hızı nasıl ölçülür? (Hız testi programı iPhone Android indir)

Elektrik, su, doğalgaz gibi günlük hayatımızın temel ihtiyaçlarından biri olan internet bağlantımızda zaman zaman dalgalanmalar yaşanabiliyor. Gerek ev interneti, gerekse mobil internet bağlantımızda yavaşlama veya kopma olduğu zaman, internet servis sağlayıcımızın müşteri hizmetlerini arayarak yaşadığımız sıkıntıyı dile getiriyoruz. İnternet hızımızın yavaşladığını anlamak için 'Speedtest' gibi hız testi uygulamalarını kullanabilir veya internet tarayıcımızın adres satırına speedtest.net ya da fast.com/tr yazarak ulaşabileceğimiz siteler aracılığıyla bağlantı hızımızı ölçebiliriz. İşte, 'internet hızını ölmenin yolları'...

'İnternet hız testi nasıl yapılır?', '4G internet hızı nasıl ölçülür?', 'İnternet hızını hangi programlar ölçer?' sorularının yanıtlarını sayfamızda bulabilirsiniz. 2000'li yıllardan bu yana internet günlük yaşantımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiş durumda. Evde ve dışarıda internet kullanmak elzem. İnternet üzerinden arkadaşlarla sohbet edip, alışveriş yaparken dünyada neler olduğunu öğrenmemiz mümkün. Zaman zaman bağlantı hızında yaşanan yavaşlama, birçok kişinin şikayet ettiği bir durum. İnternet hızımızı ölçlerek, bağlantı hızımızın düşüp düşmdiğini öğreniliriz. İnternet hızındaki yavaşlık devam ediyorsa, internet servis sağlayıcımızın müşteri hizmetlerini arayarak arıza kaydı bırakmamız gerekir. Detaylar haberimizde...

İNTERNET HIZ TESTİ NEDİR?

Mevcut internet bağlantı hızımızı test ettiğiniz yönteme, 'hız testi' adı verilmektedir. İnternet hızımızı, internet hizmeti sağlayıcımızla yaptığımız anlaşma belirler. Bu hız, fatura ödeme süreçlerinde de düşebilir.

İNTERNET HIZ TESTİ NASIL VE NEREDE YAPILIR?

Hız testini, internet üzerinden anlaşmalı olduğumuz internet servis sağlayıcınızın resmi siteleri üzerinden yapabiliriz. Ayrıca internet bağlantı hızımızı, Speedtest ve Fast adlı web sitelerinden de ölçmek mümkün.

İnternet hız testi yapmak istiyorsanız, Speedtest sitesinde 'Go' kısmına tıklamanız gerekiyor. Fast sitesinde ise sayfa açılır açılmaz otomatik olarak hız testi başlar. Test başlarken, hızı daha sağlıklı ölçmek adına sizden konum bilgileriniz istenebilir. İnternet hız testinde en iyi sonucu almak için hız testi dışındaki tüm sayfaları kapatmanız doğru olacaktır.

'SPEEDTEST' İNTERNET HIZ TESTİ İÇİN TIKLAYIN

'FAST' İNTERNET HIZ TESTİ İÇİN TIKLAYIN

Kablosuz internet kullanıyorsanız, test sırasında performans bilgisi net olarak ortaya çıkmayabilir. Bu sebeple ethernet kablosuyla bilgisayarınızı modeminize bağlamanız çok daha etkili olacaktır.

İnternet testi sırasında bölgedeki internet kullanımı yoğunluğu da hız testi sonucunu etkiler. Ev içerisinde aynı internete bağlı olan uygulama ve cihazların yanı sıra bölgedeki yoğunlukta etkili olduğu için hız testini yoğunluğun az olacağı saatlerde yapmanız genellikle tavsiye edilir.

İnternet hız testini ev/işyeri intenetinin yanı sıra mobil internet bağlantılarınız için ölçmek de mümkün. Bunun için hız testi ölçen uygulamaları cihazınıza indirmeniz yeterli.

'SPEEDTEST' HIZ TESTİ iPHONE İÇİN TIKLAYIN
'SPEEDTEST' HIZ TESTİ ANDROID İÇİN TIKLAYIN

'FAST' HIZ TESTİ iPHONE İÇİN TIKLAYIN
'FAST' HIZ TESTİ ANDROID İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN