Irak Meclisi'nden 'başbakan' kriteri: Çifte vatandaş olmasın

Irak Meclisi'nden 'başbakan' kriteri: Çifte vatandaş olmasın

Irak Meclisi, Cumhurbaşkanı Salih'e, yeni başbakan adayında aranması gereken 'bağımsız olması ve çifte vatandaşlığının bulunmaması' gibi şartların yer aldığı bir liste sundu. Gösteriler nedeniyle 29 Kasım'da istifa eden Irak Başbakanı Abdulmehdi'nin yerine ise henüz kimsenin önerilmediği belirtildi.

rak Meclisi, Cumhurbaşkanı Berhem Salih'e, yeni başbakan adayında aranması gereken 'bağımsız olması ve çifte vatandaşlığının bulunmaması' gibi şartların yer aldığı bir liste sundu. 

Irak resmi haber ajansına (INA) konuşan Meclisteki Hristiyan Asuri Milletvekili Yonadam Kanna, Cumhurbaşkanı Salih'e, yeni başbakanda aranacak şartlar listesinin 120 milletvekili imzasıyla teslim edildiğini söyledi. 

"YENİ BİR İSİM ÖNERİLMEDİ"

Söz konusu şartların, ülkede 1 Ekim'den bu yana hükümet karşıtı gösteriler düzenleyen göstericilerin taleplerinin başında yer aldığını belirten Kanna, en önemli şartlar arasında yeni başbakanın herhangi bir parti mensubu ve çifte vatandaş olmamasının bulunduğunu ifade etti. 

Kanna, gösteriler nedeniyle 29 Kasım'da istifa eden Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi'nin yerine henüz kimsenin önerilmediğini belirtti. 

Irak Yüksek Bağımsız İnsan Hakları Komiserliğinin 4 Aralık'ta yaptığı açıklamaya göre, ülkede, işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmetlerindeki yetersizliği protesto etmek için 1 Ekim'de başlayan gösterilerde en az 460 kişi öldü, 19 bin kişi yaralandı.

İSTANBUL/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN