Irak'ta saldırı: 8 ölü

Irak'ta saldırı: 8 ölü

Irak'ın Salahaddin ilinde meydana gelen saldırılarda aralarında bir İran vatandaşının olduğu 8 kişi öldü, 25 kişi de yaralandı.

AA muhabirine konuşan Albay İyad Samarrai, "Tikrit'in güney kontrol noktasında bir intihar eylemcisi üzerindeki bombayı infilak ettirdi. Burada 7 kişi öldü, 15 kişi de yaralandı." dedi.

Samarrai, Samarra kentinde bir otoparkta meydana gelen intihar saldırısında ise İran uyruklu 1 kişinin öldüğünü, 10 kişinin de yaralandığını söyledi.

Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Irak ordusu ve güvenlik güçlerinin 2014 Haziran ayında DEAŞ'ın eylemleri ve geniş bir alanda denetimi ele geçirmesi sürecinde etkisiz kalması ve örgütün ilerleyişini durduramaması ülkede büyük bir güvenlik krizine neden olmuştu. DEAŞ başta Samarra olmak üzere Şiilerin kutsal mekanlarının bulunduğu bölgelere yönelmiş, çok sayıda intihar eylemi gerçekleştirmişti.

Salahaddin, terör örgütü DEAŞ'a karşı operasyon başlatılan Musul'un da yer aldığı Ninova vilayetine bitişik bulunuyor.

SALAHADDİN/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN