İran mutasyonlu virüs paniği: Sınır kapısını yolcu geçişine kapattı

İran mutasyonlu virüs paniği: Sınır kapısını yolcu geçişine kapattı

İran, artan koronavirüs vakarının ardından mutasyonlu virüsün yayılmasını engellemek amacıyla Irak'a açılan 8'inci sınır kapısını da yolcu geçişlerine kapattı.

İran, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınındaki vaka artışlarının ardından mutasyonlu virüsün yayılmasını engellemek amacıyla İlam eyaletinde bulunan Irak'a açılan 8'inci sınır kapısından da yolcu geçişlerini durdurdu.

İran'ın Tesnim Haber Ajansı'na göre, İlam Vali Yardımcısı Muhammed Nuzeri, salgın tehlikesinin ciddi olduğunu belirterek önlem alınmadığı takdirde eyaletin salgında merkez olacağını söyledi.

Eyalette Kovid-19'un mutasyonlu varyantının görüldüğünü belirten Nuzeri, tedbir amaçlı Mehran Sınır Kapısının ikinci bir duyuruya kadar yolcu geçişlerine kapandığını ancak ticari faaliyetlerin ise devam edeceğini aktardı.

Ayrıca sınır eyaleti Huzistan'a yolcu trafiğinin de bir haftalığına askıya alındığını aktaran Nuzeri, halkı alınan önlemlere riayet etmeye çağırdı.

Alınan tedbirler kapsamında Irak'a açılan Kirmanşah eyaletindeki Pervizhan, Hüsrevi, Şuşemi, Sumar, Şeyh Seleh sınır kapıları ile Huzistan eyaletindeki Şelemçe ve Cezzabe sınır kapıları da kapatılmıştı.

MUTASYONLU VİRÜSÜN YAYILMASINI ÖNLEME ÇABALARI

İran, İngiltere'de Kovid-19'un daha hızlı yayıldığı belirtilen mutasyonlu türünün tespit edilmesinin ardından 22 Aralık 2020'de bu ülke ile uçak seferlerini durdurmuş, daha sonra uçuş yasağını 10 Mart'a kadar uzatmıştı. 

Mutasyonlu virüs İran'da ilk kez 5 Ocak'ta görülmüştü. Sağlık Bakanı Said Nemeki, 13 Şubat'ta yaptığı açıklamada ise mutasyonlu virüsün hemen hemen ülkenin tamamına yayıldığını ifade etmişti.

SON 24 SAATTE KOVİD-19'DAN 89 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İran'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 89 artarak 59 bin 572'ye yükseldi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgınında son 24 saatte 89 kişinin hayatını kaybettiğini, 8 bin 263 yeni vaka tespit edildiğini ve bunlardan 741'inin hastanelere yatırıldığını belirtti.

Lari, böylece virüs kaynaklı toplam can kaybının 59 bin 572'ye, vaka sayısının da 1 milyon 582 bin 275'e çıktığını aktardı.

Kovid-19'a yakalanan hastalardan 3 bin 685'inin yoğun bakım ünitelerinde tedavi gördüğünü söyleyen Lari, salgının başlangıcından bu yana iyileşenlerin sayısının ise 1 milyon 351 bin 390'a ulaştığını ifade etti.

Lari ayrıca, yaklaşık 83 milyon nüfusluk ülkede yapılan toplam test sayısının bugün itibarıyla 10 milyon 501 bin 415 olduğunu kaydetti.

Sözcü Lari, ülke genelinde 11 şehrin kırmızı, 52 şehrin turuncu, 217 şehrin sarı ve 168 şehrin de mavi bölge olarak belirlendiğini sözlerine ekledi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN