İran: Suudiler Aramco olayını abartıyor

İran: Suudiler Aramco olayını abartıyor

İran Petrol Bakanı Bijen Zengene, “Suudi Arabistan'ın siyasi amaçlarla küresel enerji güvenliğinin risk altında olduğunu iddia ederek abarttığını düşünüyorum” dedi.

İran Petrol Bakanı Bijen Zengene, Gaz İhraç Eden Ülkeler Forumu (GECF) Toplantısı'na katılmak üzere gittiği Moskova'da basın mensuplarına açıklama yaparak gündemdeki konuları değerlendirdiğini duyurdu.

Moskova'da Rus yetkililer ve bazı ülkelerin temsilcileri ile bir araya geleceğini söyleyen Zengene, "Toplantıda enerji piyasasının politik yaklaşımlarla birlikte tek taraflı ve yasadışı müdahalelerden uzak durması gerektiğine vurgu yapacağım. Çünkü bu uzun vadeli süreçte hem tüketici hem de üreticinin yararına olacak" dedi.

''PETROL ÜRETİMİNİN YARIYA İNECEĞİNE ASLA İNANMADIM''

Bijen Zengene, Aramco petrol tesislerine yapılan saldırı sonrasında Suudi Arabistan’ın petrol üretimindeki düşüşe dair, “Şu anda petrol piyasasının normalleştiğini görüyoruz, Suudi Arabistan'ın petrol üretiminin yarıya ineceğine asla inanmadım, daha önce de söylediğim gibi, Suudi Arabistan'ın siyasi amaçlarla küresel enerji güvenliğinin risk altında olduğunu iddia ederek abarttığını düşünüyorum" yorumunda bulundu.

''İKİLİ GÖRÜŞMEDE SUUDİLER SORUN YARATIYOR''

Zengene, ziyareti sırasında Suudi Arabistan Enerji Bakanı ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin yöneltilen soruya, "İkili görüşme konusunda biz sorun yaratmıyoruz. Her zaman Suudi tarafı sorun üretiyor" yanıtını verdi.

 RUSYA/DHA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN