İran'da düşen uçakla ilgili Rus füzesi iddiası

İran'da düşen uçakla ilgili Rus füzesi iddiası

Ukrayna Güvenlik Konseyi Başkanı, dün İran'da düşen ve 176 kişiye mezar olan Ukrayna Havayolları'na ait uçağı, rus füzesinin düşürmüş olabileceği ihtimali üzerinde durduklarını açıkladı.

Ukrayna Güvenlik Konseyi Başkanı Oleksiy Danilov, dün İran'ın başkenti Tahran yakınlarında düşen ve 176 kişinin ölümüne sebep olan Ukrayna Havayollarına ait uçağın kalıntılarında Rus füzesinden izler için araştıracakalarını duyurdu.

 Danilov, araştırmacıların bu talebi internetteki bir bilgi doğrultusunda aldığını belirtti.

Danilov, uçağın düşmesine birkaç şeyin sebep olmuş olabileceğini düşündüklerini ifade etti ve füze, çarpışma, motor patlaması, terörizm gibi ihtimallerin üzerinde durduklarını ifade etti.

Sekreter, uçağın içinde terörist bir saldırı olması ihtimalini araştırmaya hazırlandıklarını ayrıca uçağa füze, çarpışma gibi olasılıkları da değerlendireceklerini açıkladı.

UKRAYNALI HEYET İRAN'DA

İran'da düşen, Ukrayna Havayolları'na ait Boeing 737 tipi yolcu uçağıyla ilgili inceleme yapmak üzere Ukrayna'dan bir heyet Tahran'a geldi.

Tasnim Haber Ajansı'na konuşan İran Havayolları Kurumu Sözcüsü Hasan Rızayifer, "Ukrayna'dan, aralarında kaza inceleme uzmanlarının bulunduğu bir heyet, Tahran'a geldi." dedi.

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'ne (ICAO) de kazanın incelenmesi konusunda çağrıda bulunduklarını dile getiren Rızayifer, Ukrayna'dan gelen heyetle ilk toplantının bugün Tahran'da yapılacağını belirtti.

İran Havayolları Kurumu Başkanı Ali Abidzade, dünkü açıklamasında kara kutunun İran'da inceleneceğini, çalışmaya Ukraynalı yetkililerin de katılabileceğini söylemişti.

20-01/09/2-1578564029.jpg

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı'ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı, dün yerel saatle 06.18'de teknik arıza nedeniyle düşmüş, uçaktaki yolcu ve mürettebattan oluşan 176 kişi hayatını kaybetmişti.

İran yönetimi, uçak kazasında hayatını kaybedenler için bir gün milli yas ilan etmişti.

UKRAYNA 3 GÜN YAS İLAN ETTİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ulusal yas ilan etti.

20-01/09/1-1578564005.jpg

Ukrayna Havayollarına ait Tahran-Kiev seferini gerçekleştiren yolcu uçağının düşmesi sonucu 176 kişi hayatını kaybetmişti. Olayın ardından açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ulusal yas ilan etti. Devlet Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Kazada hayatını kaybedenlerin anısına devlet kurum ve kuruluşlarında bulunan bayraklar yarıya indirilecek” denildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN