İran’da tarihi camide yangın

İran’da tarihi camide yangın

İran’ın Mazenderan eyaletinde bulunan tarihi camide çıkan yangın sonucu 19 kişi yaralandı.

İran’ın Sari çarşısında yer alan tarihi cami yandı. Tarihi caminin alev almasının ardından caminin etrafında bulunan yaklaşık 10 dükkan da yangına maruz kaldı. İran’ın Mazenderan eyaletinde bulunan tarihi caminin neden yandığı ise henüz bilinmiyor.

Saatler süren yangın caminin etrafında bulunan dükkanlara da sıçramasıyla olayda 19 kişinin yaralandığı belirtildi. İtfaiye ekipleri, büyük bir kısmı tahtadan oluşmuş olan camideki yangını söndürmekte zorluk çekti. Yaralıların çoğunluğunu ise itfaiye memurları oluşturuyor.

Caminin hangi dönemde inşa edildiğine dair farklı görüşler var ancak genel olarak caminin Abbasiler döneminde inşa edildiğine inanılıyor.

İSTANBUL/İHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN