İran'dan ABD'ye tehdit üstüne tehdit: Tüm başkanların hatırlayacağı bir ders vereceğiz

İran'dan ABD'ye tehdit üstüne tehdit: Tüm başkanların hatırlayacağı bir ders vereceğiz

İran Devrim Muhafızları lideri Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından ABD ile İran arasındaki 'temkinli gerginlik' sahaya taşındı. ABD'nin, Kasım Süleymani'yi öldürerek kırmızı çizgiyi aştığını belirten İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii "ABD'ye Trump'ın ve tüm başkanlarının hatırlayacağı bir ders vereceğiz" dedi.

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Bağdat'ta ABD saldırısında öldürülmesine ilişkin devlet televizyonunda açıklamalarda bulundu. 

"KUŞKUSUZ KARARLI BİR CEVAP ALACAKLAR"

Süleymani'nin İran'ın gücünün sembolü olduğunu ifade eden Rebii "İran, Kasım Süleymani'nin intikamını almayı kendini savunmak ve onurunu korumak için bir hak kabul ediyor. Rehber (İran lideri Ayetullah Ali Hamaney), bize savaş peşinde olmadığımızı söylemişti. Fakat ABD, İran'ın kırmızı çizgisini aştı. Kuşkusuz kararlı bir cevap alacak" diye konuştu.

ABD'nin İran'ın ulusal güvenliğini hedef aldığını dile getiren Rebi "ABD'ye Trump'ın ve tüm başkanlarının hatırlayacağı bir ders vereceğiz" dedi.

NE OLMUŞTU?

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Süleymani ve Mühendis'in, Bağdat Havalimanı'na düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Saldırıya ilişkin ayrı ayrı açıklamalarda bulunan Hamaney ve Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 'saldırının intikamını alacaklarını' belirtmişti.

ANKARA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN