İran'dan Esad rejimine çağrı: Borçlarını öde

İran'dan Esad rejimine çağrı: Borçlarını öde

İran Meclisi Ulusal Güvenlik Başkanı Felahatpişe, Esad rejiminin İran'a 'borcunu' ödemesi gerektiğini söyledi. Felahatpişe "İran ve Suriye'nin uzun yıllar süren iş birliği sonucunda Suriye hükümeti İran'a borçlandı. İranlı yetkililer kanuni açıdan bu borcu tahsil etmeli" diye konuştu.

İran Meclisi Ulusal Güvenlik Başkanı Haşmetullah Felahatpişe, Beşşar Esad rejiminin İran'a 'borçlu' olduğunu ve bu borcun ödenmesi gerektiğini söyledi.

İran resmi ajansı İRNA'nın haberine göre Felahatpişe, "İran ve Suriye'nin uzun yıllar süren iş birliği sonucunda Suriye hükümeti İran'a borçlandı. İranlı yetkililer kanuni açıdan bu borcu tahsil etmeli. İran temsilcisi olarak Suriyeli yetkililerle olan görüşmemde bu borcun İran halkının hakkı olduğunu ve ödenmesi gerektiğini dile getirdim." diye konuştu. 

"ESAD İLE YPG YENİDEN MÜZAKERA MASASINA OTURACAK"

Felahatpişe, Beşşar Esad rejimi ile terör örgütü YPG/PKK ile yeniden müzakere masasına oturacağını da kaydetti. İran'ın olası müzakereleri desteklediğini söyleyen Felahatpişe, Fırat'ın doğusundaki duruma ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"Doğu Fırat'taki Kürt bölgesinin güneyinde, Arap kabileleri de yaşıyor. Hiçbir şekilde merkezi hükümetten ayrılmak için hazır değiller. Her geçen gün hükümete biraz daha yakınlaşıyorlar." diyen Felahatpişe, Suriye'nin kuzeyinde olası bir savaşın faciaya yol açacağı uyarısında bulundu.

Rejim ve YPG/PKK, geçen sene bir dizi toplantı yapmış ancak terör örgütünün özerklik talepleri nedeniyle uzlaşmaya varamamıştı.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN