İran'dan Türkiye'ye doğalgazda indirim teklifi

İran'dan Türkiye'ye doğalgazda indirim teklifi

İran Petrol Şirketi Uluslararası Direktörü Ramazani, "Türkiye, aldığı doğalgaz miktarını artırırsa daha düşük fiyatla alım yapabilir" dedi.

İran Petrol Şirketi'nin Uluslararası İlişkiler Direktörü Azizullah Ramazani, Türkiye ile doğalgaz fiyatı için müzakerelerin sürdüğünü söyledi. Fars ajansının haberine göre Ramazani, "Türkiye, satın aldığı doğalgaz miktarını artırırsa daha düşük fiyatla alım yapabilir." dedi.

Türkiye ile İran mahkemelik

Türkiye, İran'ın sattığı gazın fiyatının yüksek olduğunu belirterek yüzde 25'lik indirim talep etmişti. Türkiye, çözüm alamayınca konuyu uluslararası tahkim kuruluna taşıdı.

Erdoğan sinayali vermişti

Suriye'deki askeri faaliyetleri sebebiyle Rusya'ya tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Rusya'nın bir numaralı doğalgaz tüketicisiyiz. Türkiye'yi kaybetmek, Rusya için ciddi kayıp olur. Türkiye gerektiğinde doğalgazı çok farklı yerlerden temin edebilir." demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN