İran'dan Türkiye'ye doğalgazda indirim teklifi

İran'dan Türkiye'ye doğalgazda indirim teklifi

İran Petrol Şirketi Uluslararası Direktörü Ramazani, "Türkiye, aldığı doğalgaz miktarını artırırsa daha düşük fiyatla alım yapabilir" dedi.

İran Petrol Şirketi'nin Uluslararası İlişkiler Direktörü Azizullah Ramazani, Türkiye ile doğalgaz fiyatı için müzakerelerin sürdüğünü söyledi. Fars ajansının haberine göre Ramazani, "Türkiye, satın aldığı doğalgaz miktarını artırırsa daha düşük fiyatla alım yapabilir." dedi.

Türkiye ile İran mahkemelik

Türkiye, İran'ın sattığı gazın fiyatının yüksek olduğunu belirterek yüzde 25'lik indirim talep etmişti. Türkiye, çözüm alamayınca konuyu uluslararası tahkim kuruluna taşıdı.

Erdoğan sinayali vermişti

Suriye'deki askeri faaliyetleri sebebiyle Rusya'ya tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Rusya'nın bir numaralı doğalgaz tüketicisiyiz. Türkiye'yi kaybetmek, Rusya için ciddi kayıp olur. Türkiye gerektiğinde doğalgazı çok farklı yerlerden temin edebilir." demişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN