Irkçılıkla Mücadele Komitesi: Hollanda'da Türklere ırkçılık yapılıyor

Irkçılıkla Mücadele Komitesi: Hollanda'da Türklere ırkçılık yapılıyor

Irkçılıkla Mücadele Komitesi, yayımladığı raporunda Hollanda polisinin Türk göçmenleri keyfi olarak daha fazla durdurduğunu ve arama yaptığını açıkladı.

Avrupa Irkçılık ve Hoşgörüsüzlükle Mücadele Komitesi (ECRI) tarafından yayınlanan rapor, Hollanda polisinin, sırf fiziksel görüntüsüne bakarak, Kuzey Afrikalı ve Türk göçmenleri keyfi olarak daha fazla durdurup, aradığını ortaya koydu.

Avrupa Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren komitenin yayınladığı raporda, polisin göçmenlere yönelik keyfi tutumu eleştirildi.


Hollanda’daki bir araştırmaya yer verilen raporda, polisin özellikle fiziksel görüntüsüne bakarak insanları durdurup arama yaptığı belirtilerek, bir ankete göre Kuzey Afrikalıların yüzde 61, Türklerin ise yüzde 43’ünün sırf fiziksel görüntüleri temel alınarak durdurulduğu ve polis kontrolünden geçtiği kaydedildi.

Raporda ayrıca, Hollanda'da bu konudaki yasal kriterlerin muğlak olduğu ifade edildi.

Siyasetçilerin, Müslüman ve yabancı karşıtı söylemleri endişe verici
Avrupa Irkçılıkla ve Hoşgörüsüzlükle Mücadele Komitesi, Hollandalı bazı siyasetçileri, Müslüman ve yabancı karşıtı söylemlerinden dolayı uyardı.

Komite raporunda , Hollandalı bazı siyasetçilerin yabancı düşmanı ve göçmenlerin entegrasyonuna karşı çıkan söylemlerinden dolayı endişe duyulduğu bildirildi,

Hollanda’da ayırımcılığa karşı anayasaya yapılan değişikliklerin memnunlukla karşılandığı ifade edilen raporda, bununla birlikte yabancılara yönelik kin ve nefret içeren söylemlerin ve medya haberlerinin takibi ve cezalandırılması konusunda ciddi eksiklikler olduğu uyarısı yapıldı.

Raporda, nefret içeren saldırıların önemli bir kısmının bu ülkede yaşayan Müslümanlara, camilere ve LGBT üyelerine yönelik olduğu saptaması yapılırken, Musevi karşıtı marşlara da futbol statlarında sıklıkla tanık olunduğu uyarısı yapıldı.

Raporda, göçmenlerin istihdamda ayırımcılıkla karşılaştığı, Romanların çocuklarının da yine okullarda ayırımcı politikaların kurbanı oldukları bildirildi.

KAYNAK: EURONEWS

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN