İş dünyası, dev projelere imza atan Binali Yıldırım’ın Ak Parti Genel Başkan adaylığına büyük destek

İş dünyası, dev projelere imza atan Binali Yıldırım’ın Ak Parti Genel Başkan adaylığına büyük destek

İhracata dayalı büyüme modeli isteyen işadamları, Türkiye’yi 2023 yılı hedeflerine taşıyacak yapısal reformların devam etmesi gerektiğini belirtti.

[Karar]
HAMİDE HANGÜL - CEYDA DİNÇBAKIR

AK Parti’nin Pazar günü yapılacak Olağanüstü Büyük Kongresi’nde, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın genel başkanlığa aday gösterilmesi ve yeni kurulacak hükümette Başbakan olmasına iş dünyası temsilcileri büyük destek verdi. Kurulacak 65’inci hükümetten, Türkiye’yi 2023 yılı hedeflerine taşıyacak daha fazla yatırım, üretim ve istihdama yönelik reformların sürmesini isteyen iş dünyası, ihracata dayalı büyüme modelinin de mutlaka göz önüne alınması gerektiğini belirtti.

İHRACATA DAYALI BÜYÜME

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi: “İhracata dayalı büyüme modelinin mutlaka göz önüne alınması son derece önemli. Özellikle yapısal reformların hayata geçirilmesi önemli. Sayın Binali Yıldırım’ın, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaştırılması için, önümüzdeki yıllarda daha fazla yatırım daha fazla üretim ve daha fazla ihracat ile büyümemiz için çaba harcayacağına yürekten inanıyoruz.”

ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın Ak Parti Genel Başkan adayı olarak açıklanmasını “Hayırlı olsun” diye değerlendirdi. Ekonomi gündemine dönülmesi gerektiğini belirten Ağaoğlu: “Bakanımız Binali Bey, icraatlarıyla kendini kanıtlamış bir insan. Ülke ekonomisi için hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

SANAYİ DESTEKLENMELİ

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Hüseyin Çetin: “Sanayiciyi destekleyen politikalar bekliyoruz. Ayakkabı sanayicileri vergi ile ilgili düzenleme bekliyor. Özellikle KOBİ tarzı üretim yapan işletmelerin endüstriyel üretime geçerken ciddi oranda desteklenmesi gerekiyor. Hem destek, hem de ihracat yapan firmalara yeşil pasaport verilmesi gibi öncelikler bekliyoruz. Katma değer sağlayan sanayiciler öne çıkarılmalı.”

BÜYÜME SÜRSÜN

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Başkanı Mustafa Koca: “Türkiye, Sayın Binali Yıldırım’ı proje adamı olarak tanımıştır. Ülkemiz açısından sıçrama ihtiyacı içinde olduğumuz bu dönemde böyle bir Başbakanlık oldukça iyi sonuçlar üretebilir. Sayın Binali Yıldırım’ın uyumlu bir kadro tercihi ile istikrara önem vereceğini düşünmekteyiz. Hem ekonomi alanında hem de ülke inşasında istikrarlı bir büyüme beklentisi içindeyiz.”

BAKANLIĞI’NDA 255 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Ak Parti Genel Başkan adayı olarak açıklanan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bakanlığı süresince 255 milyar liralık dev projelere imza attı. Bu projeleri arasında Marmaray ile İstanbul Asya ve Avrupa yakalarının deniz altından birbirine bağlanması, İstanbul-İzmir Otoyolu, yıllık 150 milyon yolcu kapasiteli İstanbul 3.Havalimanı, Türkiye’nin 4.5G teknolojisi ile tanışması, Avrasya Tüneli, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projeleri yer alıyor.

YATIRIM REFORMU ŞART

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Şeref Fayad:  “Daha önce beklediğimiz yeni teşvik yasaları vardı. 5’inci ve 6’ıncı bölgelerdeki fabrika yatırımlarının desteklenmesiyle ilgili yatırım reformunu bekliyoruz.  İhracatı destekleyici yeni teşviklerden de bahsedilmişti. Bunların çıkmasını bekliyoruz.”

EKONOMİ ÖNE ÇIKMALI

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo, yeni hükümetten ekonominin öne çıkmasını beklediklerini söyledi. Kariyo, şunları söyledi:  “Marka ekonomisi öne çıkmalı. Markalarımızın gelişmesinde ihracatımızın gerçekleşmesi için kolaylıkların sağlanmasını istiyoruz.”

KDV’DE DÜZENLEME

Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz: “Yabancıya satışın önünü açacak düzenlemeler gerekiyor. Büyük bir konsorsiyum kurarak ülkemizi yurtdışında tanıtmalıyız. Böylece yabancıdan sağlanan 4.5-5 milyar dolar,  3-4 yılda 15 milyar dolara çıkar. İmar Yasası’nı ve KDV de düzenleme bekliyoruz.”

TERÖR ÇÖZÜLMELİ

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Başkanı Tarkan Kadooğlu: “Reform programının devamını bekliyoruz. İç barış ve ekonominin düzene girmesiyle birlikte diğer ekonomik sorunlar da çözüme kavuşacaktır. Öncelikli hedef terör sorununun ve iç huzurun sağlanması olmalıdır. “

FABRİKALARA DESTEK

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi: “Yapısal reformların ve bir an önce  yap-kirala yöntemiyle yapılacak destek programını bekliyoruz. Devlet, istihdamı yüksek olan sektörlerde fabrika desteğini hayata geçirecekti. Projenin altyapı çalışmaları hazır. Bu desteğin bir an önce hayata geçmesini bekliyoruz.”

YILDIRIM ‘HIZ’LA GELİŞİRİZ

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci: “Sayın Yıldırım’ın başbakanlığındaki Türkiye yıldırım hızıyla gelişecektir. İş alemi olarak siyasi istikrarın önemini her fırsatta dile getiriyoruz. Türkiye’nin siyasi istikrarını sürdürerek ekonomik gelişime odaklanacağına inancımız tamdır.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN