İş dünyasından paralel darbe girişimine sert tepki

İş dünyasından paralel darbe girişimine sert tepki

İş dünyası paralel FETÖ'cü yapının darbe kalkışmasına, halkın üzerine ateş açmasına çok sert tepki gösterdi. İşte o açıklamalar:

MUSİAD:

Değerli halkımız,

Ülkemiz tarihi bir gün yaşıyor. Demokrasiyi ve milli iradeyi sekteye uğratmaya çalışan güçler bir kez daha harekete geçti.

Gün, demokrasi ve milli iradeye sahip çıkma günüdür. Gücünü milletten almayan bir grubun kalkışması, meşru hükümeti alaşağı etme çabası sonuçsuz kalacaktır. Tüm vatandaşlarımızı bu kalkışmaya karşı demokrasinin ve milli iradenin yanında olmaya çağırıyoruz.

Askerle vatandaşı karşı karşıya getirme çabaları sonuçsuz kalacak, milletimizin özgürlük ve demokrasi hakkı bu anti demokratik kalkışma ile engellenemeyecektir.

Herkes bilmelidir ki MÜSİAD olarak demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkacak vatandaşlarımızın yanındayız.

MUSİAD Başkanı Nail Olpak

TOBB:

OBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan, askeri kalkışmaya sert tepki.

Hisarcıklıoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 “Ülkemize ve milletimize karşı girişilen bu darbe girişimini tanımıyoruz! Milletimizin iradesine ve demokrasimize vurulmuş bu hançeri kabul etmiyoruz. Halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete karşı girişilen bu kanunsuz kalkışmanın karşısındayız.

Türk milleti olarak her türlü darbe girişiminin karşısında olmalı, demokrasimizi savunmalıyız. Türk iş dünyası olarak devletimizin ve milletimizin yanındayız. Demokrasiden yanayız.”

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu

TİM:

Türkiye bugün demokrasi adına utanç verici bir kalkışma girişimine maruz kalmış, milli iradeye zarar verilmek istenmiştir. Bizler Türkiye’nin ileri seviyede refah seviyesine ulaşması için çalışan ihracatçılar olarak demokrasi karşıtı tüm girişimlerin karşısında olmaya devam edeceğiz. Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak halk tarafından seçilmiş meşru hükümete desteğimizin tam olduğunun bilinmesini isteriz.

Bu tür girişimler, ülkeye zarar vermek isteyen odaklara yardım ve kendi milletine düşmanlık etmekten başka bir sonuç çıkaramaz.

Birliğimize ihanet eden, halkı karşısına alan anti-demokratik güçlerin hayal kırıklığına uğrayacağına inancımız tamdır.

İhracatçılar olarak demokratik bir Türkiye için, milli iradeye sahip çıkmak için, Türkiye’nin geleceği için hükümetimizin yanında olduğumuzu, HALKIMIZIN DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMASINDAN GURUR DUYDUĞUMUZU kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Mehmet Büyükekşi

TİM Başkanı

 
TUMSİAD:
 
Ankara ve İstanbul’da yaşanan anti demokratik girişim hakkında TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan yazılı bir açıklama yaptı.Ankara ve İstanbul’da yaşanan anti demokratik girişim hakkında TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan yazılı bir açıklama yaptı. Türkiye için tarihi bir güne tanıklık ediyoruz. Demokrasi önemli bir sınav daha veriyor. Yeni Türkiye'nin güçlü milli iradesini sekteye uğratmak isteyenler yine iş başındalar.

Halkımızı demokrasi ve milli iradeye sahip çıkmaya davet ediyoruz. Unutmayalım ki halkın iradesini yok sayan hiçbir girişim başarıya ulaşamaz. Biz de TÜMSİAD olarak tüm üyelerimizi bu kalkışmaya karşı durmaya davet ediyoruz.

Anti demokratik hiç bir girişim bu güne kadar hedefine ulaşamadı, bu gün de ulaşamayacak. Tüm Türk vatandaşlarımızın sağduyulu olarak milli irade ve demokrasinin bekçisi olacağına inancımız tam.
 
Allah yar ve yardımcımız olsun.
 

TÜGİAD:

TÜGİAD Türkiye’yi iç savaşa götürecek bir kaosa izin verilmemesini istedi

Kaybedecek çok şeyimiz var

TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı, askeri darbe girişimi üzerine yaptığı açıklamada, herkesten sağduyulu düşünmesi ve hareket etmesini isteyerek; “Kaybedeceklerimiz çok fazla… İnsanlarımızı ve demokratik değerlerimizi korumalıyız. TBMM gibi halkın iradesinin sembolünün bombalanması kabul edilemez.” dedi.

Türkiye Genç İşadamları Derneği(TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı, Türkiye’de yaşanan askeri darbe girişimiyle ilgili olarak endişelerini dile getirerek Türkiye’nin böyle bir resmi hak etmediğini dile getirdi. Herkesi soğukkanlı olmaya davet eden Çuhacı’nın açıklaması şöyle:

“Akşam saatlerinde başlayan ve ne olduğunu gece saatlerinde anlayabildiğimiz darbe girişimi gerçekten endişe vericidir. Emir komuta zincirinin kırıldığı bir darbe girişim ile karşı karşıya olduğumuzu üzülerek teşhis etmiş bulunuyoruz. Biz, ülkemizdeki her sorunun anayasa ve yasalar çerçevesinde, demokratik teamüllerimizi ve değerlerimizi koruyarak çözmekten yanayız. Türkiye olarak kaybedecek çok fazla şeyimiz var. İnsanlarımızı ve demokratik değerlerimizi korumalıyız. Asker, polis, sivil halk her kim olursa olsun ülkemizin insanlarının birbirine düşmemesi için tüm görüş ayrılıklarımızı bir kenara bırakarak demokrasimize ve ülkemize sahip çıkmalıyız. TBMM gibi halkın iradesinin sembolünün bombalanması kabul edilemez. Demokrasimize ve halkımızın iradesine sahip çıkıyoruz; halkımızın iradesine saldırı anlamı taşıyan bu darbe girişimini kınıyoruz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN