İşçilerin hak arayışına polis kalkanı!

İşçilerin hak arayışına polis kalkanı!

DİSK'in, esnek ve kısmi çalışmayı içeren, kıdem tazminatı ve emeklilik hakkını tehlikeye atan torba yasa teklifine karşı TBMM önünde yapmak istediği eyleme polis müdahale etti. Müdahaleyi görüntülemeye çalışan basın ise polis kalkanları ile engellendi.

SEDA ÇAKIR | KARAR

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), geçen hafta Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen ve gelecek hafta Genel Kurul’a gelmesi beklenen, 25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanlar için sözleşmeli çalışmanın önünü açarak, kıdem ile ihbar tazminatı ve emeklilik hakkını tehlikeye atan torba yasa teklifine karşı TBMM önünde eylem yapacaklarını duyurmuştu.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Yönetim Kurulu TBMM Dikmen kapısı önünde basın açıklaması yapmak istedi. Polis, basın açıklaması yapmak isteyen sendika üyeleri ve destek veren milletvekillerine müdahale etti.

81695.jpg

BASIN DA ENGELLENDİ

Polis müdahalesini görüntülemeye çalışan basın mensupları ise polis kalkanları ile engellendi.

TARTIŞILAN TORBA YASA TEKLİFİ

Geçen hafta Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen ve gelecek hafta Genel Kurul’a gelmesi beklenen "İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi", işverene önemli teşvikler sağlarken, işçiye sözleşmeli çalışmanın kapılarını açıyor.

İstihdamı teşvik amacıyla hazırlanan teklifle, işverenin maliyetini düşürmek için kıdem ve ihbar tazminatı ile emeklilik haklarının sınırlandırılması tartışmalı bulunuyor.

Yasa teklifi, 25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçiler için belirli süreli sözleşmelerin iki yıl süreyle koşulsuz olarak yapılabilmesine olanak tanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN