IŞİD gitti hoşgörü geldi

IŞİD gitti hoşgörü geldi

Hristiyanların Noel günü, Ortadoğu ülkelerinde kutlandı. Irak, Suriye, Lübnan ve Filistin’de Noel arefesi olan 24 Aralık’ta başlayan kutlamalara katılımın geniş olduğu görüldü.

Hristiyanlar bir yandan kiliselerde, bir yandan meydanlarda toplandı. Özellikle Irak ve Suriye’de hem Noel, hem de IŞİD’in alan hakimiyetinin sona erişi kutlandı. Suriye’nin savaş öncesi en büyük kenti olan Halep’te, altı yıl sonra Noel kutlaması yapıldı. Hristiyan nüfusun yoğun olduğu Hama’da da geniş katılımlı etkinlikler düzenlendi. Irak’ın başkenti Bağdat’ta da 30 metre yüksekliğinde devasa bir Noel ağacı dikildi. Suriye Müftüsü, Hristyianların Noel’ini kutlamak için yaptığı açıklamada “Bugün hepimiz Hristiyanız” ifadesini kullandı. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde yaşayan Hristiyanlar da pazar sabahından itibaren Noel kutlamalarına başladı. Bölgesel yönetim, pazar ve pazartesiyi tatil ilan etti. Başkent Erbil’de büyük bir kutlama etkinliği düzenlendi. Filistin’de de Hristiyanlar, Noel’i sokaklarda ve kiliselerde kutladı. Latin Patriği Pierbattista Pizzabala’nın da katıldığı kutlamalar, Batı Şeria’nın Beytüllahim bölgesinde gerçekleşti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN