"IŞİD Kobani'ye Türkiye'den geçti" iddiasına açıklama

"IŞİD Kobani'ye Türkiye'den geçti" iddiasına açıklama

Şanlıurfa Valiliği, IŞİD militanlarının bugün bomba yüklü araçla saldırdığı Kobani'ye Türkiye üzerinden gittiği iddialarını yalanladı.

Valilik'ten yapılan açıklamada; "DAEŞ militanlarının Türkiye üzerinden Kobani'ye gittiği iddiaları asılsız olup, elimizdeki veriler örgüt üyelerinin Suriye'nin Cerablus kentinden Kobani'ye sızdığını ispatlamaktadır" ifadelerine yer verildi.
 

Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklama şöyle; "DAEŞ terör örgütü militanlarının bu sabah saat 05.00 sıralarında Kobani’ye sızdığı ve bir araç patlattığı bilgisi edinilmiştir. Patlama sonrası yaralanan 41 kişi Suruç Devlet Hastanesine kaldırılmıştır.
 
Hastaneye getirilen yaralılardan biri hastanede hayatını kaybetmiştir. Diğer yaralıların tedavileri Suruç Devlet Hastanesinde devam etmektedir. DAEŞ militanlarının Türkiye üzerinden Kobani’ye gittiği iddiaları asılsız olup, elimizdeki veriler örgüt üyelerinin Suriye’nin Cerablus kentinden Kobani’ye sızdığını ispatlamaktadır.

 
Buna ilişkin görüntüler de en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır. Bölgedeki hassas durumu provoke etmek isteyenler olabileceğinden bütün halkımızı sağduyuya davet ediyorum."

ŞANLIURFA/DHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN