IŞİD mensubu Derya’nın dram dolu yaşamı

IŞİD mensubu Derya’nın dram dolu yaşamı

Almanya’da IŞİD üyesi olmaktan yargılanan Derya Ö. yattığı süre göz önünde alınarak serbest bırakıldı. Derya Ö.‘nün yaşam öyküsü ise gerçek bir dram...

KARAR/ALMANYA

Almanya’nın Düsseldorf kentinde IŞİD üyeliği ile yargılanan 27 yaşındaki Derya Ö . cezasının üçte ikisini Türkiye ve Almanya’da çektiği için serbest bırakıldı. Mahkeme Derya Ö.‘nün ideolojik olarak IŞİD düşüncesini benimsemediğin, Mario S. isimli IŞİD militanı ile sevgi nedeniyle evlendiğine karar verdi.

19-12/18/4bild.jpg

HAYAT HİKAYESİ ACIYLA DOLU

Mahkeme başkanı ayrıca Derya Ö.nün dramla dolu hayat hikayesini de karar verirken göz önünde bulundurdu. Derya Ö. daha çocukluk yıllarında babasının şiddetine maruz kaldı. Daha yetişkin yaşa ulaşmadan bir kadın taciri tarafından kaçırılıp fuhşa zorlandı. Bu kadın tacirinin elinden kurtulan talihsiz kız daha sonra bir genelevde çalışmaya başladı.

Daha sonra Hells Angels Rocker olarak anılan bir şuç şebekesi mensubu ile tanışan Derya kendisinden yaşlı bu kişinin baskıları ile yine fuhuş sektöründe çalıştırıldı. Bu esnada kokain bağımlısı olan Derya Ö. dört yıl sonra bu kişiden ayrıldı.

19-12/18/genelevden_isid_e_katilan_turk_kizi_yasadiklarindan_bin_pisman_h104714_20dfa.jpg

İLK EŞİNDEN BOŞANDI, İKİNCİSİ SALDIRIDA ÖLDÜ

Yaşadığı bu buhranlı dönemde IŞİD mensubu Mario S. ile Facebook üzerinden tanışan Derya Ö. 2014 yılında onu takip ederek Suriye’ye gitti. Ve burada Mario S. ile evlendi. Mario S.‘nin şiddetine maruz kalan Derya Ö. şeriat mahkemesinde kocasından boşandı. Ve başka bir IŞİD militanının ikinci eşi oldu. Anca bu evlilik te kısa sürdü. Bu kişi bir drone saldırısı ile öldürüldükten sonra Derya Ö. Mario S. ile yeniden evlendi.

Mario S. daha sora IŞİD tarafından casus olarak tutuklandı ve işkence görerek öldürüldü.  Derya Ö. bunun üzerine Türkiye’de bulunan büyük annesinin yanına kaçtı. Anlaşamayınca tekrar Suriye’ye döndü. Ancak bu kezi IŞİD’e katılmadı. Bir müddet sonra Türkiye’ye dönünce burada tutuklandı. Buradan da Almanya’ya sürüldü.

SURİYE'DEN DÖNDÜ YİNE GENELEVE GİRDİ

Almanya’ya dönünce yeniden genelevlerde çalışmaya başlayan Derya Ö. Bild gazetesi ile yaptığı röportaj sonucu bütün Almanya’da tanındı. Bunun üzerine tutuklanarak hapse atıldı.  Derya Ö. mahkemede itiraflarda bulununca yattığı süre göz önünde bulundurularak serbest bırakıldı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN