İspanya'dan Katalonya'ya son 48 saat süre

İspanya'dan Katalonya'ya son 48 saat süre

İspanya hükümeti, 1 Ekim’de yapılması planlanan bağımsızlık referandumunu iptal etmeleri için Katalonya bölgesine son 48 saat süre verdi.

İspanya hükümeti, "yasa dışı" olarak tanımladıkları 1 Ekim’de yapılması planlanan bağımsızlık referandumunu iptal etmeleri için Katalonya bölgesine son 48 saat süre verdi.

Maliye Bakanı Cristbal Montoro, devletin finansal özerk bölgelerinin denetimini ele geçirmesi için bir mekanizmanın onaylandığını bildirdi. Ayrıca hükümet Katalonya özerk bölgesinin planlanan bağımsızlık referandumu için kamu harcamalarını da kısıtlamayı planlıyor.

Öte yandan, İspanya Anayasa Mahkemesi'nin, Katalonya'daki referandumu askıya alması üzerine yüz binlerce gösterici Katalonya Ulusal Günü'nde bir araya gelerek, protesto gösteri düzenlemişti. Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ise Katalonya'nın ayrılması durumunda, "Katalonya’da yapılacak bağımsızlık referandumundan evet çıkarsa, bizler sonuçlara saygı göstereceğiz. Ancak Katalonya oylamadan sonra yeniden kısa süre içinde Avrupa Birliği üyesi olamayacak. Katalonya Avrupa Birliği’ne yeniden üye olmak için diğer ülkeler gibi uzun bir süreçten geçmek durumunda kalacak" açıklamasını yapmıştı.

İHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN