İsrail askerleri, 7 gazeteciyi yaraladı

İsrail askerleri, 7 gazeteciyi yaraladı

İsrail askerlerinin, abluka altındaki Gazze Şeridi sınırında düzenlenen 'Milyonluk Toprak ve Dönüş Yürüyüşü' gösterisine müdahalesinde 3'ü çocuk, 4 Filistinli hayatını kaybetti; 200'den fazla Filistinli yaralandı. Yaralananlar arasında 7 de gazeteci bulunuyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı, dünkü ‘Milyonluk Toprak ve Dönüş Yürüyüşü’ gösterileri sırasında İsrail askerlerinin açtığı ateşte 4 Filistinlinin hayatını kaybettiğini; 200'den fazla kişinin de yaralandığını duyurdu.

Filistin merkezli Ma'an Haber Ajansı, Gazze şeridindeki gösteriler sırasında üzerlerinde basın yeleği ve ibareleri bulunan 7 Filistinli gazetecinin de yaralandığını duyurdu.

Basın Destek Komitesi yetkilisi Saleh al-Masri, gazetecilerin, İsrail'in tanımladığı standartlarda donanmış olduklarını ancak askerlerin gazetecileri hedef alarak yaraladıklarını söyledi. Saleh al-Masri, yaralananlar arasında bir de kadın gazetecinin bulunduğunu; 2 gazetecinin kurşunla, diğer 5 gazetecinin de gaz kapsülü ile yaralandığını söyledi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN