İsrail, BM ile yaptığı mülteci anlaşmasını birkaç saat sonra askıya aldı

İsrail, BM ile yaptığı mülteci anlaşmasını birkaç saat sonra askıya aldı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, BM Yüksek Komiserliği ile yaptığı İsrail’e 16 bin mülteciyi alma anlaşmasını açıkladıktan saatler sonra askıya aldığını ilan etti.

Mülteciler Yüksek Komiserliği ile yaptığı anlaşma sebebiyle ağır eleştirilere maruz kalan İsrail Başbakanı Netanyahu, Tel Aviv’in güneyindeki vatandaşları dinlediğini, onlarla ve İçişleri Bakanlığı ile görüştükten sonra anlaşmayı yeniden gözden geçireceğini söyledi.

Anlaşmayla İsrail’de bulunan 16 bin 250 kadar Afrikalı mültecinin Kanada, Almanya veya İtalya gibi gelişmiş ülkelere gönderileceği, bunun yerine İsrail’in Afrika’dan gelecek yeni mültecileri kabul etmesi öngörülüyordu. Edinilen bilgilere göre, ABD ve İsveç’in bu mültecilerin bir kısmını kabul edeceği ifade edildi.

İSTANBUL/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN