İsrail Parlamentosu’nda Filistinlilere “idam cezası” tasarısı oylanacak

İsrail Parlamentosu’nda Filistinlilere “idam cezası” tasarısı oylanacak

Filistinlilere yönelik şiddetini arttıran İsrail, skandal bir adım atarak yarın Filistinlilere idam cezası getirmeyi öngören tasarıyı oylanacağını duyurdu.

ABD’nin Kudüs kararının ardından Filistinlilere yönelik şiddetini arttıran İsrail, bu kez de Filistinlilere “idam cezasını” getirmeyi öngören tasarıyı oylayacak. İsrail, bu skandal oylamayı yarın İsrail Parlamentosu Knesset’te gerçekleştirecek. Kudüs’te, ABD Başkanı Donald Trump’ın kararını protesto eden Filistinlileri darp eden ve ölümüne neden olan İsrail güçleri, Filistinlileri “terörist” olarak nitelendirirken oylamaya ilişkin açıklamada İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman’dan geldi. Liberman, işgal ettikleri Kudüs’ün asıl sahiplerini terörist olarak suçlayarak, Filistinli mahkumların vatandaşları kaçırma girişiminde bulduğunu iddia etti.

İsrailli Bakan Liberman, parlamentoda yarın Filistinlilere idam cezası getirilmesini öngören yasa tasarısının oylanacağını söyledi. Filistinlilere idam cezası verilmesini öngören tasarıda ilerleme sağlanacağına ilişkin söz veren Liberman, “İsrail hapishanelerine giren her terörist, diğer tüm teröristleri İsrail vatandaşlarını kaçırmaya, askerleri öldürmeye teşvik etmekte” dedi. Liberman, Kudüs meselesindeki en büyük destekçisi ABD’yi işaret ederek, “Teröre karşı gündelik mücadelemizde dünyanın en büyük ve en güçlü demokrasisini takip etmememiz için hiçbir sebep yok" ifadelerini kullandı.

KUDÜS / AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN