İsrail zorbalığını aşıda da gösterdi! Filistin'e 'Sputnik V' engeli

İsrail zorbalığını aşıda da gösterdi! Filistin'e 'Sputnik V' engeli

Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle, İsrail'in 2 bin doz Rus Sputnik V aşısının Gazze Şeridi'ne girişine izin vermediğini duyurdu.

Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle insani durumun ağırlaştığı Gazze Şeridi'nde aşı krizi yaşanıyor. 

Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle, yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki sağlık çalışanları için nakledilen 2 bin doz Sputnik V yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının bölgeye girişine izin vermediğini bildirdi. 

"ENGELLEME ULUSLARARASI KURALLARA AYKIRI"

Filistinli bakan, bu engellemenin tüm uluslararası kurallara , yasalara ve sözleşmelere aykırı olduğunu ifade ederek, hükümetin ve Sağlık Bakanlığı'nın, aşıları olabildiğince hızlı şekilde Gazze Şeridi'ne ulaştırmak için uluslararası kuruluşlarla irtibat halinde olduğunu vurguladı. 

Geçen haftalarda Filistin'in, 10 bin doz Sputnik V aşısını teslim aldığı duyurulmuştu. 

Gamaleya Araştırma Merkezi tarafından geliştirilen aşı şimdiye kadar Rusya, Belarus, Sırbistan, Arjantin, Bolivya, Cezayir, Filistin, Venezuela, Paraguay, Türkmenistan, Macaristan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İran, Gine Cumhuriyeti, Tunus ve Ermenistan’da tescil edilen aşının Avrupa Birliği’nde (AB) de tescil işlemleri başlatılmış durumda, Dünya Sağlık Örgütü’nde ise aşının ön yeterlilik prosedürleri devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN