İsrail'den Gazze sınırındaki dev gösteriye gerçek mermi ile müdahale

İsrail'den Gazze sınırındaki dev gösteriye gerçek mermi ile müdahale

İsrail askerleri, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde düzenlenen 'Milyonluk Toprak ve Dönüş Yürüyüşü' gösterilerine katılan Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, ses bombası, plastik ve gerçek mermiyle müdahale etti. 17 yaşındaki Nidal Sakr Amara ile 20 yaşındaki Muhammed Cihad Saad şehit oldu, 33 kişi de yaralandı. Gazze sınırında 5 noktada bir araya gelen 10 binlerce Filistinli, İsrail'in topraklarından çekilmesi için sloganlar attı.

İsrail askerleri, barışçıl 'Milyonluk Toprak ve Dönüş Yürüyüşü' gösterilerine katılmak için Gazze'nin doğu sınırına akın eden Filistinlileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları kullandı.

Gösterilerde yaralananlara sağlık hizmeti vermek için bölgede bulunan ilk yardım görevlileri, yaptıkları açıklamada, İsrail askerlerinin kullandığı gazdan etkilenen onlarca göstericinin sahada tedavi edildiğini belirtti.

19-03/30/ana-manset-1553952653.jpg

Gazze'de bugün 30 Mart Toprak Günü'nün 43. yılı dolayısıyla Filistinli tüm grupların katılacağı 'Milyonluk Toprak ve Dönüş Yürüyüşü' gösterileri düzenleniyor.

Sabah saatlerinden itibaren yüzlerce Filistinli, 'Milyonluk Toprak ve Dönüş Yürüyüşü' gösterilerine katılmak üzere Gazze sınırına akın etti.

19-03/30/ana-manset-1553952778.jpg

Öte yandan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye de Gazze'de bulunan Mısır İstihbarat Teşkilatından bir heyet ile Gazze'nin doğusunda göstericilerin toplandığı bölgeyi ziyaret etti.

19-03/30/ana-manset-1553952685.jpg

2 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU, 33 KİŞİ YARALANDI

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Gazze'nin kuzey sınırında düzenlenen barışçıl gösterilerde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 17 yaşındaki Nidal Sakr Amara ve 20 yaşındaki Muhammed Cihad Saad'ın şehit olduğu kaydedildi.

Açıklamada, gösteriye müdahalede 10 kişinin gerçek mermiyle, 23 kişinin ise plastik mermi, mermi parçaları ve göz yaşartıcı gaz bombalarının doğrudan isabet etmesi sonucu yaralandığı belirtildi.

19-03/30/ana-manset-1553952705.jpg

Gazze sınırında 5 noktada bir araya gelen 10 binlerce Filistinli, İsrail'in topraklarından çekilmesi Gazze'ye uygulanan ablukanın kalkmasını talep eden sloganlar attı.

NE OLMUŞTU?

Filistinliler, 30 Mart 2018'den bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında, "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adıyla barışçıl eylemler düzenliyor.

İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İsrail askerlerinin 30 Mart 2018'den bu yana devam eden barışçıl gösterilere müdahalesinde, 200'den fazla Filistinli şehit oldu.

GAZZE/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN