İsrail'den Suriye'ye saldırı: 1 rejim askeri öldü

İsrail'den Suriye'ye saldırı: 1 rejim askeri öldü

İsrail'den yapılan açıklamada Suriye'nin Kuneytra bölgesinde yapılan saldırıda bir rejim askerinin öldürüldüğü belirtildi.

Suriye, İsrail'in Kuneytra bölgesini vurarak bir askeri öldürdüğünü, bir askeri aracın da zarar gördüğünü, uçaksavar bataryasını vurduğunu öne sürdü.

Suriye devlet haber ajansı SANA, Suriye'nin Kuneytra bölgesinde İsrail tarafından askeri noktaya düzenlenen saldırıda bir askerin öldürüldüğünü ve bir askerin yaralandığını, askerin bir aracınsa zarar gördüğünü bildirdi. Suriye ordusundan yapılan açıklamaya yer veren SANA, İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'ne yakın Kuneytra bölgesinde İsrail'in Suriye'nin askeri pozisyonunu hedef aldığını söyledi.

NETANYAHU'DAN AÇIKLAMA

İsrail ordusu yaptığı açıklamada ise Suriye'deki Beşşar Esed rejimine ait bir uçaksavar bataryasını vurduğunu duyurdu. İsrail ordusu, "Suriye uçaksavar sistemleri Kuzey İsrail'de yapılan rutin bir uçuş sırasında savaş uçağımıza ateş açtı." diyerek buna karşılık uçaksavar bataryasının vurulduğunu açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, konuyla ilgili konuştu. Netanyahu, "Politikamız açık: Bize karşı hiçbir saldırganlığa göz yummayacağız. Bu tür saldırılara karşı tüm gücümüzle karşılık vereceğiz." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN