İsrail’in göstericilere müdahalesinde dün 163 Filistinli yaralandı

İsrail’in göstericilere müdahalesinde dün 163 Filistinli yaralandı

Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanığını ilan etmesini protesto etmeye devam Filistinlilere İsrail işgal güçlerinin müdahalesiyle 163 kişinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Kızılay yetkilileri, Bata Şeria’da Filistinli gençler ve İsrail güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 66 Filistinlinin yaralandığını açıkladı.

Batı Şeria’da 5 kişinin gerçek mermiyle, 8 kişinin de plastik mermiyle yaralandığı belirtildi. 35 kişinin ise göz yaşartıcı gaz bombasından etkilendiği kaydedildi.

KAMERAMAN OMZUNDAN YARALANDI

El -Bire Şehri’nin kuzey kesimindeki El-Mahkeme kontrol noktasında 5 gündür devam eden çatışmalarda 6 kişinin yaralandığı belirtildi. El-Halil’de ise gösterileri takip eden kameraman Nasır Eş-Şuyuhi’nin omuzundan kurşunla yaralandı.

Tulkarim’deki çatışmalarda da Filistinli bir gencin gerçek mermiyle ayağından ve bir başka gencin de domdom kurşunuyla omuzundan yaralandığı bildirildi.

Nablus kentinde Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında birkaç noktada çatışmalar yaşandı. Filistinli gençler Havara kontrol noktası yakınlarında otomobil lastikleri yaktı ve işgal askerlerine taşla kaşılık verdi.

Gazze Şeridi’nin doğusunda ve kuzeyinde sınıra yakın bölgelerde düzenlenen gösterilere işgal güçleri gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bombalarla müdahalesi sonucu 97 Filistinli yaralandı.

KUDÜS/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN