İsrail'in, Özgürlük Filosu'na müdahalesi Gazze'de protesto edildi

İsrail'in, Özgürlük Filosu'na müdahalesi Gazze'de protesto edildi

İsrail'in Gazze ablukasını delmek için yola çıkan kadın eylemcileri taşıyan Zaytouna adlı gemiye uluslararası sularda müdahalesi, Gazze'deki Mavi Marmara Şehitleri Anıtı önünde protesto edildi.

İsrail'in Gazze ablukasını delmek için yola çıkan kadın eylemcileri taşıyan Zaytouna adlı gemiye uluslararası sularda müdahalesi, Gazze'de protesto edildi.

Gazze'ye dikilen Mavi Marmara Şehitleri Anıtı önünde toplanan göstericiler, "Gazze'ye ambargoya hayır" , "Gazze'ye gemilerin gönderilmesini talep ediyoruz" , "Liman istiyoruz" yazılı pankartlar açtı.

APAÇIK İHLAL

Ablukayı Kırmak İçin Ulusal Hareket Heyetinin çağrısıyla düzenlenen gösteride konuşan heyetin Koordinatörü Ala el-Batta, İsrail'in Zaytouna adlı gemiye müdahalesini, "uluslararası hukukun apaçık ihlali" olarak nitelendirdi.

Batta, "Biz Gazze'de meşru haklarımızı savunmayı sürdüreceğiz. İsrail yabancı aktivistlere yönelik ihlalleri ve saldırılarıyla devlet terörü uygulamaktadır." dedi.

İSRAİL DOĞRULADI

İsrail ordusu, yaptığı açıklamada, Gazze ablukasını delmek için yola çıkan gemiye, uluslararası sularda müdahalede ettiğini doğrulamıştı.

Müdahalenin uluslararası hukuka uygun olduğu savunulan açıklamada, Gazze ablukasının "meşru" olduğu ve gemideki kadın aktivistlerin bunu "hukuksuz şekilde delmek istediği" öne sürülmüştü.

GAZZE/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN