İsrail'le 'gaz' işbirliği Rum yönetimini karıştırdı

İsrail'le 'gaz' işbirliği Rum yönetimini karıştırdı

Kıbrıs Rum Yönetimi'nin, Akdeniz'deki doğalgazın Avrupa'ya taşınması konusunda İsrail ile işbirliği yapması, ülkeyi karıştırdı.

Rum ana muhalefet partisi AKEL, Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis'in İsrail ile ittifak kurarak, Güney Kıbrıs'ı tehlikeli çatışmalara sürüklediğini savundu.

AKEL'den yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in İran ile yaşadığı gerginliğe atıfta bulunularak, Anastasiadis’in Güney Kıbrıs-İsrail-Yunanistan üçlü zirvesinde, İsrail’in İran aleyhindeki saldırgan çizgisinden farklı davranmamayı tercih ettiği kaydedildi.

Açıklamada, "Böylelikle Güney Kıbrıs, halkın ve ülkenin dış ilişkilerinin çıkarına hiçbir şekilde hizmet etmeyecek tehlikeli çatışmalara alet edildi" denildi. Muhalefet partisi EDEK ise zirveden memnun olduğunu açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN