İstanbul, dünyada trafik yoğunluğunu en çok yaşandığı ikinci şehir

İstanbul, dünyada trafik yoğunluğunu en çok yaşandığı ikinci şehir

2018 yılında 6 kıtada 38 ülkeden 200’den fazla şehrin yer aldığı araştırmaya göre, İstanbul dünya genelinde en fazla trafik yoğunluğuna sahip ikinci şehir oldu.

Medya takip ve raporlama ajansı PRNet, dünya genelindeki şehirlerin trafik yoğunluğunu konu alan araştırmayı inceledi. PRNet’in INRIX küresel trafik raporundan ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, İstanbul dünya genelinde en fazla trafik yoğunluğuna sahip ikinci şehir oldu. Araştırma 6 kıtada 38 ülkeden 200’den fazla şehir baz alınarak hazırlanırken, listenin başına Moskova’nın yerleştiği görüldü.

EN YOĞUN TRAFİK MOSKOVA'DA

Trafikte harcanan süreler incelendiğinde ise İstanbulluların 157 saatini trafikte geçirdiği saptandı. Trafik yoğunluğunda listenin başına yerleşen Moskova, trafikte bekleme kategorisinde ise 210 saat geçirerek bu alanda birinci sıraya yerleşti. 2018 yılında trafik yoğunluğu bakımından listenin ikinci sırasında yer alan İstanbul’un 2017 yılında ise üçüncü sırada yer aldığı kaydedildi.
PRNet ve Ajans Press’in gerçekleştirdiği medya araştırmasında, konu ile ilgili yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu. 2018 yılında trafik ile alakalı 200 bin 16 haber çıkışı tespit edilirken, İstanbul’da yaşanan trafik yoğunluğunun medyanın da gündeminde olduğu görüldü.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN