İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Meteorolojiden hava durumu tahmini

İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Meteorolojiden hava durumu tahmini

Uzun süredir yaşanan kuraklıktan dolayı susuzluk tehlikesi altında olan İstanbul'a kar müjdesi verildi. Meteorolojiden yapılan son tahminlere göre; İstanbul’un 4 gün boyunca kar yağışının etkisi altında olacağı belirtildi.

Sonbahar ve kış aylarında beklenen yağışların yağmamasından dolayı barajlardaki doluluk oranı son 10 senenin en düşük seviyesini gören İstanbul’da etkili olan yağmurlar, bir nebze olsun rahatlattı. Yağışın ardından İstanbul’da kar yağışının yağacağı açıklandı.

İSTANBUL’A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Haftalardır kuraklık tehdidi altında bulunan İstanbul’da, sonbahar ve kış aylarında beklenen yağmurların yağmamasından dolayı barajlardaki doluluk oranı son 10 senenin en düşük seviyesini görmüştü. İstanbul’da yüzde 19 olan barajlardaki doluluk oranı, son günlerde yağan yağmurların etkisiyle yüzde 21’e yükseldi. Yağışlar, ortalama olarak İstanbul’a 8 günlük su daha kazandırdı.

Ancak bunların uzun vadede etkili olmadığını belirten uzmanlar, özellikle İstanbul’a soğuk hava dalgasının gelmesini ve kar yağışının etkili olmasını beklediklerini söyledi. 

Yağmurlu havanın 12 Ocak 2021 Salı günü öğleden sonra şiddetli bir biçimde etkili olacağını uyaran uzmanlar, hafta sonu yağan yağmurların arkasından İstanbul'a kar müjdesini paylaştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu tahminlerine göre; İstanbul 13 Ocak Çarşamba günü itibarıyla Sibirya soğuklarının etkisi altına girecek ve birkaç gün sonra da kar yağışı, megakentin belli bölgelerinde etkili olacak.

istanbula-kar-ne-zaman-yagacak-meteorolojiden-hava-durumu-tahminii.jpg

Soğuk havayla beraber İstanbulluların haftalardır hasret kaldığı kar yağışının da etkili olması beklenirken, 15 Ocak Cuma günü öğle saatlerinin ardından beklenen kar yağışının Pazartesi günü akşam saatlerine dek süreceği belirtildi. İstanbul'da çarşamba günü de hava sıcaklıkları 7 derece birden düşmüş olacak.

METEOROLOJİ’DEN İSTANBUL İÇİN 7 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

- 12 Ocak Salı günü yağmurlu en yüksek 15, en düşük 8 derece

- 13 Ocak Çarşamba günü yağmurlu en yüksek 8, en düşük 7 derece

- 14 Ocak Perşembe günü az yağmurlu en yüksek 7, en düşük 3 derece

- 15 Ocak Cuma günü kar yağışlı en yüksek 4, en düşük 2 derece

- 16 Ocak Cumartesi günü kar yağışlı en yüksek 4, en düşük 2 derece

- 17 Ocak Pazar kar yağışlı en yüksek 4, en düşük 2 derece

- 18 Ocak Pazartesi günü kar yağışlı en yüksek 5, en düşük 3 derece

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN