İstanbul'da Altunizade metrobüs istasyonu genişletildi

İstanbul'da Altunizade metrobüs istasyonu genişletildi

Geçtiğimiz aylarda yolcu yoğunluğu yaşanan Altunizade metrobüs istasyonun kapasitesi artırıldı. İstasyona yeni indirme peronu ve merdiven inşa etti. Yamanevler-Çekmeköy metrosunun açılmasıyla Altunizade'de günlük yolcu sayısı 17 binden 35 bine çıkmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) iştirak şirktlerinden İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü, yaşanan yoğunluğu azaltmak için istasyona ilave 300 metrekarelik yeni bir indirme peronu inşa etti.

Bu sayede istasyona yanaşan araç sayısı 5'ten 9’a yükseltildi. Ayrıca yolcuların perondan çıkıp metro istasyonuna ulaşabilecekleri yeni bir merdiven yapıldı. Vatandaşların istasyona giriş çıkışlarını rahatlatmak için ayrıca istasyona 5 adet turnike, 1 adet biletmatik ve 2 adet iade validatörü eklendi.

YOLCU SAYISI ARTTI

Altunizade metrobüs istasyonu, Yamanevler-Çekmeköy metro hattının devreye girmesiyle geçtiğimiz yıl 2 kat fazla yolcuya hizmet vermeye başladı. Metro hattının istasyona entegre olmasıyla günlük ortalama yolcu sayısı yüzde 105 artışla, 17 binden 35 bine çıktı. Yolcu artışından dolayı istasyonun yolcu bekleme alanı ve merdivenleri yetersiz hale gelmişti.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN