İstanbul'da baraj havzaları temizlendi: 40 ton atık çıktı

İstanbul'da baraj havzaları temizlendi: 40 ton atık çıktı

Kuraklık nedeniyle su seviyesi düşen İstanbul'da barajlardaki çöpler ortaya çıktı. İBB ekipleri baraj havzalarından 40 ton atık topladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'ne bağlı İSTAÇ ekipleri, 2 hafta içinde İstanbul il sınırları içindeki 7 baraj havzasında çalışma yaptı.

İstanbul'un su gereksinimi, toplam 10 barajdan sağlanıyor. Ancak, bunlardan sadece Terkos, Sazlıdere, Ömerli, Büyükçekmece, Elmalı, Darlık ve Alibey barajları il sınırları içinde kalıyor.

istanbulbraljlarcop2.jpg

TOPLAM 1400 PERSONEL 200 ARAÇ

Baraj havzalarının temizlenmesi sırasında 1400 personel ve 200 araç görev aldı.

istanbulbraljlarcop.jpg

Temizlik çalışmalarında baraj havzalarından toplam 40 ton atık çıktı. Bu atıkların yaklaşık yüzde 45'i yani 17,5 tonu evsel atık. Evsel atıkları, sırasıyla 8,5 ton ile cam, 7,5 ton ile plastik, 4,5 ton ile metal ve 2 ton ile kâğıt izledi.

istanbul-un-barajlari-40-ton-atiktan-temizlen-13870028-amp.jpg

Toplanan atıklar, İBB tesislerinde bertaraf edildi.

istanbulbraljlarcop1.jpg

BARAJLARIMIZI ÇEVRESİNİ TEMİZ TUTALIM

Temizlenen alanların görüntülerini paylaşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Barajlarımızın çevresini temiz tutmaya ve suyumuzu tasarruflu kullanmaya özen gösterelim." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN