İstanbul'da fark kaç bin? Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu farkı kaç bin?

İstanbul'da fark kaç bin? Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu farkı kaç bin?

İstanbul'da fark kaç bin oya düştü? Sandıkları yeniden açıldı, Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu oy farkı değişti. Son yılların en kritik ve nefes kesen seçimlerinden birisi olan 31 Mart seçimleri sonrası partiler bazı ile ve ilçelerde seçim sonuçlarına itiraz etti. YSK'ya yapılan başvurularda 3 günlük itiraz süreci boyunca oyların sayılabileceği duyuruldu. 22 ilçede geçersiz oylar, iki ilçe ve bir seçim bölgesinde ise oyların tamamı sayılıyor. Aradaki fark 21 bine kadar geriledi. İstanbul'da Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu arasındaki fark ne kadar? İşte sandıklardaki sayımlarda son durum...

İstanbul'da fark ne kadar? 31 Mart seçim sonuçlarında bazı il ve ilçelerde oylar yeniden sayılıyor. AK Parti İstanbul'daki birçok ilçede ve büyükşehir belediye başkanlığı seçim sonuçlarına itiraz ederek oyların yeniden sayılmasını talep etti. AK Parti'nin YSK'ya yaptığı başvuru ile bazı ilçelerde başlattığı süreç devam ediyor. Peki Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasında kaç oy fark var? 

'İstanbul'da fark kaç bine indir?' sorusu özellikle sosyal medyada fazlaca aranıyor. Çünkü yapılan itirazlar sonucunda yeniden sayılan sandıklarda oy farklı her geçen saat biraz daha kapanıyor. Ekrem İmamoğlu Binali Yıldırım arasında fark kaç bin oy? İşte detaylar...


Bayrampaşa'da yeniden oy sayımı devam ediyor

AK Parti İstanbul'da 39 ilçede oyların yeniden sayılması ve sandık oy sayım cetvellerindeki Yıldırım'ın 1 veya '0' olarak yazılan oylarının düzeltilmesi için YSK'ya başvurdu. Kurul, 39 ilçeden 22'sinde partinin başvurusunu haklı bularak geçersiz oyların yeniden sayımasına iki ilçe ve 1 seçim bölgesinde de oyların tamamının sayılmasına karar verdi.

YAVUZ: FARK 19 BİNE DÜŞTÜ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, düzeltmeler sonrası AK Parti'nin lehine 11 bin 109 oyun eklendiğini açıkladı. Bu açıklama kafaları karıştırırken Yavuz'un biraz önce attığı tweet, aradaki oy farkını gözler önüne serdi. Yavuz attığı tweette oy farkının açıkladığı rakamların sonrasında 19 bin 699'a düştüğünü duyurdu. 

İtiraz edilen 39 ilçenin bazılarında sayımlar sona erdi. Bazı ilçelerde ise sayım devam ediyor. Aşağıdaki tabloda İstanbul seçim sonuçlarına göre Ekrem İmamoğlu Binali Yıldırım arasındaki fark aşağıdaki şekilde yer aldı.

19-04/04/d3tcxztw4aut99g-1554382217.jpg
Tablo, Tarık Yılmaz'ın Twitter hesabı @mansetat 'tan alınmıştır.

SAYIMI BİTEN İLÇELER

ADALAR: AKP: 5, CHP:0

BEYKOZ: AKP:152, CHP: 74

ŞİLE: AKP:0, CHP: 8

EYÜPSULTAN: AKP: 28, CHP: 0

BAYRAMPAŞA: AKP:85 , CHP: 28

FATİH: AKP: 250, CHP: 78

SARIYER: AKP: 196, CHP: 77

BÜYÜKÇEKMECE: AKP: 72, CHP: 36

BAŞAKŞEHİR: AKP: 95, CHP: 34

BAKIRKÖY: Sayım 258 farkla Ekrem İmamoğlu lehine sona erdi.

ÜMRANİYE: AKP’ye 384 oy eklenirken, CHP’ye 99 oy eklenmiştir.

SAYIMI DEVAM EDEN İLÇELER

ESENYURT: Tekrar sayılan 650 sandıkta AKP’ye 247 oy, CHP’ye 160 oy eklendi.

BAĞCILAR: AKP’nin itirazları üzerine tekrar sayılan 303 sandıkta Binali Yıldırım’a 92 oy eklenirken, Ekrem İmamoğlu’na 32 oy eklendi.

ESENLER: Sayılan 150 sandıkta AKP’ye 58, CHP’ye 17 oy eklendi

TUZLA: Sayılan 138 sandıkta AKP’ye 27, CHP’ye 4 oy eklendi.

ATAŞEHİR: Tekrar sayılan 160 sandıkta Yıldırım’a 22 İmamoğlu’na 10 adet oy eklendi.

ÇATALCA: Son sayıma göre AKP’ye 13, CHP’ye 6 oy eklendi. Tekrar sayılan 17 sandıkta CHP’ye bir oy eklendi.

KARTAL: 35 sandıktaki sayım sonucunda AKP’ye 0 (sıfır) oy yazılırken, CHP’ye 10 oy eklendi.

SULTANBEYLİ :Sayım işlemleri başlamadı.

GAZİOSMANPAŞA: :Sayım işlemleri başlamadı.

'AK PARTİ LEHİNE 11 BİN 109 OY DÜZELTİLDİ'

AK Parti, ilk kez İstanbul rakamlarını paylaştı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz "1 Nisan'dan itibaren 530 sandıktaki güncelleme sonucu AK Parti lehine düzeltilen oy sayısı 11 bin 109'dur. 5 bin 857 sandıkta geçersiz oylar sayıldı, bunun bin 641 adetinin AK Parti lehine olduğu anlaşıldı" açıklamasında bulundu.
AK Parti, ilk kez İstanbul rakamlarını paylaştı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz "İstanbul'da lehimize 11 bin 109 oy düzeltildi" açıklamasında bulundu.

Yavuz'un açıklamaları kısaca şöyle:

"1 Nisan'dan itibaren 530 sandıktaki güncelleme sonucu AK Parti lehine düzeltilen oy sayısı 11 bin 109'dur. 5 bin 857 sandıkta geçersiz oylar sayıldı, bunun bin 641 adetinin AK Parti lehine olduğu anlaşıldı.
 
Ne yapıyoruz biz? Tamamen yasal yolları kullanıyoruz. Bu verileri girenler ve bu süreçte yol alanların hata ve usulsüzlüklerini belirliyoruz. Göreceksiniz çok daha farklı sonuçlar ortaya çıkacak"

7 İLÇEDE YENİDEN SAYIM TAMAMLANDI

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin ardından 7 ilçede itiraz edilen sandıkların sayımı sona erdi. AK Parti ilçe teşkilatlarınca ilçe seçim kurullarına yapılan geçersiz oyların sayılması yönündeki itirazlar ve Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), geçersiz oyların yeniden sayımının durdurulması yönündeki İl Seçim Kurulu kararını kaldırmasının ardından ilçe seçim kurullarındaki sayım işlemleri devam etti.

Beyoğlu, Maltepe, Büyükçekmece, Çekmeköy, Eyüp, Tuzla, Ataşehir, Bayrampaşa, Ümraniye, Gaziosmanpaşa, Bağcılar, Esenyurt, Üsküdar, Sultanbeyli ve Esenler'de itiraz edilen sandıklardaki geçersiz oyların sayımı sürerken, Adalar, Bakırköy, Fatih, Beykoz, Başakşehir, Sarıyer ve Şile'de sayım tamamlandı.

Çatalca, Silivri ve Kartal 1. Seçim Bölgesinde de itiraz edilen sandıklardaki tüm oyların sayımı devam ediyor.

İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI: İSTANBUL'DA FARK NE KADAR?

İstanbul'da bazı ilçedeki sandıklarda oyların sayımına ilişkin yapılan başvuruların ilçe seçim kurullarınca reddedilmesi üzerine, AK Parti avukatları İstanbul İl Seçim Kurulu'na itiraz etti. Avukatlar, bu ilçelerde de sayımın yapılmasını istedi.

YSK verilerine göre 24 bin olan oy farkı oylerin yeniden sayılmasıyla birlikte 21 bandına geriledi. Geçerli oyların sayısında ise artış var. Yıldırım-İmamamoğlu arasındaki oy farkını tablolarla canlı olarak her yarım saatte bir güncelliyoruz. İşte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında son durum ve güncel oy oranları: 

19-04/03/ekrem-imamoglu-ve-binali-yildirim-arasindaki-oy-orani.jpg
Binali Yıldırım-Ekrem İmamoğlu arasındaki oy farkı her yarım saatte bir değişiyor. Son veriye göre fark 21 bin bandına geriledi. AK Parti bu farkın 19 bin olduğunu açıkladı. 

19-04/03/ekrem-imamoglu-ve-binali-yildirim-arasindaki-oy-orani-1.jpg

19-04/03/imamoglu-yildirim-oy-orani-3.jpg

AK PARTİ YEREL SEÇİM OY ORANLARI VE KAZANDIĞI İL SAYISI

Türkiye kritik yerel seçimlerde demokrasi için sandık başına gitti. Ankara ve İstanbul'da CHP adaylarının önde olduğu seçimlerde Cumhur İttifakı Türkiye genelinde üstünlük sağladı. Oyların yüzde 51'den fazlasını topladı. Son duruma göre AK Parti yüzde  44,41 ve 17.627.604 oy ile 15 büyükşehir, 24 il ve 536 ilçeyi kazandı. İl genel meclislerinde ise 19.730.237 oyla yüzde 42,75 oy aldı. 

CHP YEREL SEÇİM OY ORANLARI VE KAZANDIĞI İLLER

CHP ise yüzde 31,96 oy oranı 12.685.650 oy sayısı ile il genel meclisleride yüzde 28.62'ye ulaştı.  11 Büyükşehir, 10 il, 191 ilçe kazandı. 

İYİ Parti yüzde 7.50 oy aldı ve 18 ilçe kaszandı. 

MHP YEREL SEÇİM OY ORANLARI VE KAZANDIĞI İLLER

MHP yerel seçimlerde Türkiye geneli yüzde 5,46 oy aldı. 2.165.456 oy alan parti 

il genel meclisinde 3.750.384 oy ile yüzde 8,13 oy oranına ulaştı. 1 büyükşehir, 10 il, 145 ilçeyi kazandı. 

YSK BAŞKANI GÜVEN'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Hem CHP hem de AK Parti tarafından açıklamalar üst üste gelirken Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven de sık sık kamuoyunu bilgilendiriyor. İstanbul Yüksek Seçim Kurulu, ilçelerin aldığı yeniden sayım kararını dün gece durdurmuştu. Gece yarısı toplanan YSK ise sayımın devam etmesi yönünde karar almıştı. Sadi Güven süreçle ilgili yaptığı son açıklamasında "Bana intikal eden bilgiye göre, geçersiz oyların tekrar sayılması istenmiş, buna karar vermişler. Bu ilk defa alınan bir karar değil. Bundan önceki seçimlerde de ilçe seçim kurullarımız yeniden sayım kararı verip de bu sayım kararı üzerine sayımlar yeniden başladığında bir yerde bu sayımın artık kesilemeyeceğine, sonuna kadar gidilmesi gerektiğine karar verildi. İstanbul'daki hadise de budur" dedi.

İstanbul'da fark kaç bin oya düştü? Sandıkları yeniden açıldı, Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu oy farkı değişti. Son yılların en kritik ve nefes kesen seçimlerinden birisi olan 31 Mart seçimleri sonrası partiler bazı ile ve ilçelerde seçim sonuçlarına itiraz etti. YSK'ya yapılan başvurularda 3 günlük itiraz süreci boyunca oyların sayılabileceği duyuruldu.  22 ilçede geçersiz oylar, iki ilçe ve bir seçim bölgesinde ise oyların tamamı sayılıyor. Aradaki fark 21 bine kadar geriledi. İstanbul'da Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu arasındaki fark ne kadar? İşte sandıklardaki sayımlarda son durum...

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN