İstanbul'da fark kaç bin? İstanbul yerel seçim sonuçları 2019

İstanbul'da fark kaç bin? İstanbul yerel seçim sonuçları 2019

Türkiye "İstanbul'da fark kaç bin?" sorusuna kilitlendi... AK Parti'nin itirazı ile İstanbul yerel seçimlerinde oylar yeniden sayılıyor. Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasındaki fark kapanıyor. Peki Yıldırım'ın oyu kaç? Ekrem İmamoğlu kaç oy aldı? Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışı YSK'nın yeniden sayılan oylarla vereceği karar belirleyecek. Nefeslerin tutulduğu yarışta KARAR.COM Yıldırım-İmamoğlu arasındaki oy farkını canlı olarak aktarıyor...

Türkiye İstanbul seçim sonuçlarında son durum oy sayısına kilitlendi. İstanbul'da Yüksek Seçim Kurulu, AK Parti'nin itirazı ile 16 ilçede geçersiz oyların Çatalca'da ise tüm oyların yeniden sayılmasına karar verdi. "İstanbul'da fark kaç bin" sorusuna kilitlenin Türkiye yeniden sayılan oylarla Binali Yıldırım-Ekrem İmamoğlu arasındaki oy farkını takip ediyor. Peki İstanbul'da AK Parti-CHP oy farkı kaç bin? Binali Yıldırım-Ekrem İmamoğlu arasındaki oy farkı ne oldu? 

İSTANBUL'DA FARK KAÇ BİN İŞTE SON DURUM

Karar.com yeniden sayılan oylarla değişen oy farkını anlık olarak aktarıyor. Aşağıdaki tablolardan Binali Yıldırım-Ekrem İmamoğlu yarışında farkın kaç bine indiğini takip edebilir, oy oranlarını öğrenebilirsiniz:

 19-04/03/binali-ekrem-imamoglu.jpg
İstanbul'da yeniden sayılan oylar tabloyu değiştiriyor. Binali Yıldırım oy sayısı ve Ekrem İmamoğlu oy sayısı tablodaki gibi şekillenirken iki aday farasındaki fark 21 bin bandında seyrediyor. AK Parti farkın 19 bin bandına indiğini açıklamıştı. 

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre, AK Parti Türkiye genelinde yarışı tamamlarken Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerin bazılarında geriye düştü. İYİ Parti ile Millet İtitfakı Kuran CHP Ankara ve İstanbul'da ipi göğüsledi. 

YSK'YA GÖRE İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI

Yüksek Seçim Kurulu'nun kesin olmayan sonuçlarına göre AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasındaki yarışta fark 24 bini buluyor.  İmamoğlu, oyların yüzde 48,79’unu aldı. AK Parti adayı Binali Yıldırım'a giden oy oranı ise yüzde 48.50. İmamoğlu'nun aldığı oy farkı 24 bin 408.

İmamoğlu 4 milyon 170 bin 116 oy alarak Belediye Başkanı seçimlerini önde bitirdi. AK Parti adayı Binali Yıldırım ise 4 milyon 145 bin 708 oy alarak kritik yarışı birinci sırada bitirdi. 

Seçim günü Binali Yıldırım resmi olmayan sonuçlara göre seçim kazandığını açıkladı. Ancak bu YSK tarafından doğrulanmadı. CHP adayı Ekrem İmamoğlu ise Anadolu Ajansını göreve davet ettiği 12 açıklamasında önde olduklarını, YSK'nın açıklama yapması gerektiğini söyledi. YSK Başkanı Sadi Güven 1 Nisan sabahı CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun önde olduğunu teyit etti. Ancak sonuçların kesinleşmesiyle ilgili tartışma bitmedi. 

HANGİ İLÇELERDE OYLAR YENİDEN SAYILIYOR?

AK Parti sandık sonuç birleştirme cetvellerinde Binali Yıldırım'ın oylarının 1 ya da sıfır olarak kaydedildiğini ileri sürerek 39 ilçede geçersiz oyların yeniden sayılmasını istedi. YSK ise 16 ilçede geçersiz oyların Çatalca'da ise tüm oyların sayıma karar verdi. 2 Nisan gecesi bu sayım İl Seçim Kurulu'nun kararı ile durdurulsa da saatler sonra YSK'nın aldığı kararla yeniden başlatıldı. 

Geçersiz oyların sayıldığı ilçeler şöyle: Küçükçekmece, Beyoğlu, Başakşehir, Maltepe, Büyükçekmece, Çekmeköy, Eyüp, Fatih, Silivri, Tuzla, Sarıyer, Ataşehir, Beykoz, Şile, Bayrampaşa ve Ümraniye

Oyların tamamının yeniden sayıldığı ilçe: Çatalca

İlçe seçim kurullarında yapılan sayım işlemleri parti müşahitleri ve memurlar gözetiminde sürüyor. Bazı sandıklarda AK Parti'nin oyları artarken bazı sandıklarda ise CHP oylarının arttığı belirtiliyor. 

4 Nisan saat 16:00 itibari ile oyların sayımı sürerken İstanbul seçim sonuçlarında son durum Anadolu Ajansının verilerine şöyle yansıdı: Ekrem İmamoğlu yüzde 48.8, Binali Yıldırım yüzde 48.55. İmamoğlu'nun oy sayısı: 4.171.126, Binali Yıldırım'ın oy sayısı: 4.149.667. 

19-04/03/screenshot_1.jpg

İSTANUL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN YSK SON NOKTAYI KOYACAK

İstanbul seçim sonuçları 2019'a noktaya oy sayımının tamamlanmasının ardından YSK koyacak. Hem CHP hem de AK Parti'den yapılan açıklamalarda YSK'nın kararına işaret edildi. 

Ekrem İmamoğlu, “YSK, benim güvendiğim tek kurum. Sonuna kadar güveniyorum. Sandık tutanaklarım bugün sayın Yıldırım lehine bir sonuç verseydi, partim de ‘Hayır kardeşim, kabul etmiyorum’ deseydi, ben çıkar, ‘Sayın Yıldırım, hayırlı uğurlu olsun, seçimi kazandınız’ derdim. Aynı şeyi beklerim. Kendisini esefle takip ediyorum. Hala ısrarla İstanbul’da afişleri donatmak, asmak, bazen belediyenin görevlisi asmazsa başka türlü astırmak için çabalar ortaya koymak, yazıktır günahtır” değerlendirmesini yaptı. Tüm vatandaşların Mi’rac Kandili’ni tebrik eden İmamoğlu, günahlardan arınılan, iyiliklere uzanılan bir gece olmasını temenni etti." açıklaması yapmıştı. 

AK Parti'den de benzer açıklamalar üst üste geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, oyların yeniden sayımıyla ilgili yaptığı açıklamada "Bu itiraz süreci sadece AK Parti'nin sandıkların başında bulunarak yürüttüğü bir süreç değildir. Sürecin patronu hukuktur, yani YSK'dır. YSK çok başarılı seçimler yürütmüştür. Dünya ve demokrasi tarihine altın harflerle geçmiştir. Her partiden vatandaşlarımız bu süreci gözlemleyebildiği gibi bu sürece yakınen şahit oluyorlar. Panik atak siyaseti yapmamak lazım. CHP yönetiminin 'bu süreç durdurulsun' yaklaşımında süreçten duyulan rahatsızlık nedir? Panik atağa gerek yoktur. Bir sürece ikinci sonuca saygı göstereceğiz. Sonuç olarak vatandaşımız ne derse o olur. Seçim kurulları çok şeffaf. Keşke o kurulların olduğu yerde bu çalışmaları yürütürken gerekirse kamerayla herkesin izleyebileceği şekilde Türkiye'ye yayın yapılsın. Herkes müsterih olsun, atılan hiçbir oy heba olmasın" diye konuşmuştu.

Türkiye "İstanbul'da fark kaç bin?" sorusuna kilitlendi... AK Parti'nin itirazı ile İstanbul yerel seçimlerinde oylar yeniden sayılıyor. Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasındaki fark kapanıyor. Peki Yıldırım'ın oyu kaç? Ekrem İmamoğlu kaç oy aldı? Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasındaki yarışı YSK'nın yeniden sayılan oylarla vereceği karar belirleyecek. Nefeslerin tutulduğu yarışta KARAR.COM Yıldırım-İmamoğlu arasındaki oy farkını canlı olarak aktarıyor...

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN