İstanbul'da miting trafiği

İstanbul'da miting trafiği

İstanbul Yenikapı'da İstanbul'un Fethi'nin 562. yıl dönümü etkinlikleri nedeniyle birçok yerde trafik sıkışıklığı yaşanırken, bazı feribot ve deniz otobüsleri seferlerinin saatleri de revize edildi.

[Karar]


İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla saat 17.00'da gerçekleştirilecek olan İstanbul'un Fethi Şöleni nedeniyle İstanbul trafiği felç oldu. İstanbul Deniz Otobüsü (İDO)'dan iptal olan seferlerle ilgili açıklama yapıldı.

İDO'nun resmi internet sitesinde, 'Değerli Yolcumuz' başlığıyla yayınlanan açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 30 MAYIS 2015 Cumartesi günü Yenikapı miting alanında gerçekleştirileceği İstanbul’un fethinin 562. yılı organizasyonu kapsamında İstanbul Vali Yardımcısı Başkanlığında gerçekleştirilen toplantı kararlarına istinaden; seferlerimizde düzenlemeler yapılmıştır.

Aşağıda belirtilen Hızlı Feribot seferleri iptal edilerek, yerine belirtilen saatlerde Deniz otobüsü ek seferleri konulmuştur.

Ayrıca 18:30 Bandırma Yenikapı Hızlı Feribot seferi kalkış saati revize edilmiştir. 

İptal edilen seferlerimizde bilet değişikliği hakkında Çağrı Merkezimiz ile iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz" denildi.

15-05/30/63.jpg
İDO'nun resmi internet sitesinde, saatleri revize edilen deniz otobüsleri şu şekilde gösterildi.

Yolculara uyarı

Ayrıca, yolcuların iskeleye gelirken, miting nedeniyle oluşabilecek trafik sıkışıklığını dikkate almaları da belirtilerek, "30 Mayıs 17:30’da Yenikapı’da gerçekleştirilecek olan Fetih Şöleni nedeniyle oluşabilecek trafik yoğunluğunu göz önünde bulundurarak , terminale ulaşımınızda sorun yaşamamanız adına,sefer saatinizden erken gelerek gerekli önlemleri almanızı rica ederiz" açıklaması yer aldı.

İBB'den uyarı ve bilgilendirme

İstanbul trafiğinde miting nedeniyle yaşanan ve yaşanması muhtemel trafil sıkışıklığıyla ilgili olarak, İBB Trafik Radyo'sundan da uyarı geldi. Yenikapı'ya giden sahil yolunun kapalı olduğu bilgisini paylaşan İBB Trafik Radyo Yayın ve İdari Koordinatörü Murat Kazanasmaz, metro seferlerinde bir iptalin olmadığını da Twitter hesabından duyurdu.

15-05/30/tw1.jpg

15-05/30/tw2.jpg

15-05/30/harita-1432995732.jpg
İstanbul Trafik Kontrol Merkezi'nin resmi internet sitesinde yer alan güncel yoğunluk haritasında trafik yoğunluğu açık bir şekilde görülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN