İstanbul'da silah kaçakçılarına darbe

İstanbul'da silah kaçakçılarına darbe

İstanbul'da son 1 ayda yapılan 'yasa dışı silah ticareti' operasyonlarında 16 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda çok sayıda silah da ele geçirildi.

İstanbul'da son 1 ayda yapılan silah kaçakçılığı operasyonlarında 16 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda çok sayıda da uzun namlulu silah ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, silah ticareti yaptıkları öne sürülen kişilere yönelik son 1 ayda 6 operasyon başlattı.

6 OPERASYON YAPILDI

Polisi seri operasyonlara götüren ilk olay, sahte görev kartı bulunan bir aracı şüphe üzerine takip etmesiyle başladı. Takip edilen ve üzerinde "İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü" adına düzenlenmiş sahte hizmet kartı bulunan otomobil, polisi yasadışı silah imalathanesine götürdü. Yürütülen soruşturma kapsamında yapılan teknik ve fiziki takip sonucu operasyonun düğmesine basan emniyet güçleri, Bayrampaşa'da faaliyet gösteren silah atölyesine baskın düzenledi. Ardından Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy, Eyüpsultan, Avcılar ve Silivri'de toplam 6 operasyona imza atan Organize Polisi, kimliklerini tespit edilen 16 şüpheliyi gözaltına aldı.

Baskın yapılan adreslerde arama yapan ekipler, 3 Kalahsnikov uzun namlulu tüfek ile bu silahlara ait 750 mermi, 16'sı kurusıkı olmak üzere ruhsatsız 46 tabanca, bu tabancalara ait 354 fişek 1 G3 mermisi, tabanca yapımında kullanılan bir torna makinesi, silah yapımında kullanılan tabanca parçaları ile birlikte iki illegal silah atölyesi ele geçirildi.

Operasyonlarda gözaltına alınan şüpheliler emniyete götürüldü. Burada sorguya alınan zanlılar, polisteki ifade işlemlerinin sonunda daha sonra ayrı ayrı adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan 16 şüphelinin 8'i hakkında 'adli kontrol' hükümleri uygulanırken, diğer 8 zanlı ise "silah imalatı ve ticareti" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN