İşte Cemal Kaşıkçı cinayetindeki yerel işbirlikçinin fotoğrafı

İşte Cemal Kaşıkçı cinayetindeki yerel işbirlikçinin fotoğrafı

Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda işlenen Cemal Kaşıkçı cinayetinde adı sıkça duyulan yerel işbirlikçinin fotoğrafı ilk kez ortaya çıktı. Cinayetteki isimler arasında yer alan yerel işbirlikçinin Kaşıkçı'nın cesedinin tam olarak nasıl yok edildiği ve nereye götürüldüğü yönündeki soruları yanıtlayabileceği düşünülüyor.

Emniyet tarafından hazıralnan Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin raporda, "Kaşıkçı'nın dublörünün yanındaki kapüşonlu kişi'' için yerel işbirlikçi ifadesine yer verildi. Yerel işbirlikçi için daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan da kimliğinin açıklanması yönünde çağrıda bulunmuştu.

19-02/14/isbirlikci-2.jpg

Suudi Arabistan, yerel bir işbirlikçi ile çalıştıklarını itiraf etmiş ancak kimliği konusunda herhangi bir açıklama yapmamıştı. Yerel işbirlikçi ile cesedin yok edilmesi hususunda çalıştıklarını itiraf eden Suud yönetimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrılarını da yanıtsız bırakmıştı.

DAVAYA YENİ BOYUT KAZANDIRABİLİR

Emniyet raporundan çıkan yerel işbirlikçinin fotoğrafı davaya da yeni bir boyut kazandırdı. Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluk binasından çıktığını ileri sürebilmek için Suudi Arabistan'dan getirtilen dublör ile birlikte fotoğraflanan yerel işbirlikçinin, ne amaçla dublör ile birlikte dolaştığı ise henüz bilinmiyor.

19-02/14/isbirlikci-1.jpg

Yerel işbirlikçinin ortaya çıkması davanın seyri açısından büyük bir öneme sahip. Olayın meydana gelmesinden hemen sonra Suudi Arabistan'ın kirli oyunlarına dahil olan işbirlikçi, cesedin tam olarak nerede olduğu bilgisine de sahip olabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN