İşte en uygun araç kredisi veren bankalar

İşte en uygun araç kredisi veren bankalar

Sıfır ya da 2. el otomobil alımlarında en uygun araç kredisi veren bankalar, kullanıcılar tarafından tercih sebebi oluyor. Faizlerin yükseldiği şu günlerde bankalar, en uygun araç kredisi vermek için birbirleriyle yarışıyor.

18, 24, 36, 48 ve 60 ay vade seçenekleriyle en uygun faizli ve geri ödemesi daha rahat olan bankalar, müşterilerinin araç sahibi olması için kolları sıvadı. Özellikle 3 kamu bankası VakıfBank, Ziraat Bankası, Halkbank ile Denizbank ve Akbank, en uygun taşıt kredisi veren bankalar olarak öne çıkıyor.

EN UYGUN ARAÇ KREDİSİ VEREN BANKALAR

Müşterilerine en uyun araç kredisi veren bankalar arasında 3 kamu bankası her zaman en üst sıralarda yer alır. Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası, diğer özel bankalara nazaran faizleri biraz daha aşağılarda tutar. Bunların dışında Akbank ve Denizbank da taşıt kredilerinde sınırları iyice zorlar.

VAKIFBANK TAŞIT KREDİSİ HESAPLAMASI

İlk sırada Vakıfbank geliyor. 48 ay vadeli araç kredisi veren bankalara nazaran, Vakıfbank’ın faiz oranları daha cazip gelir. VakıfBank taşıt kredisi hesaplama tablosuna bakıldığında; kredi notunuzda herhangi bir problem yoksa, Vakıfbank’tan aracın kasko değerinin 120 bin Türk lirasına kadar kredi kullanabilirsiniz.

Üstüne üstlük 5 yaşı aşmamış araçlar için kredinin vadesi 60 aya kadar çıkabiliyor. 5 ile 8 yaş arasındaki taşıtlar için de banka, müşterilerine en fazla 36 ay vadeli olarak taşıt kredisi imkânı sunuyor.

Vakıfbank alınacak sıfır arabanın fatura değerinin 120 bin Türk lirası olan araçlarda yüzde 70 kredi verirken 120 bin Türk lirası üzerindeki araçlar için de yüzde 50 oranında kredi çıkarıyor.

Vakıfbank, sıfır ve 2.el taşıt kredilerini 60 ay vadeli olarak aylık sabit yüzde 1.25 faiz oranıyla müşterilerine veriyor.

vakifbank.png

ZİRAAT BANKASI’NDAN CAZİP FAİZ ORANLI TAŞIT KREDİSİ

İster sıfır, isterseniz de ikinci el araç kredisi çekeceklere uygun faiz oranı ve ödeme planı sunan bir diğer banka Ziraat Bankası’dır… Ziraat Bankası, en fazla 48 ay vadeli bir şekilde müşterilerin sıfır ve ikinci el taşıt kredisi imkânı sunuyor.

Ancak, Ziraat Bankası ikinci el araçlarda en fazla 5 yaşındaki araçlara kredi veriyor. Sıfır ve ikinci el araçlarda en fazla 48 ay vade seçeneği sunan Ziraat Bankası’nın faiz oranı ise yüzde 30 olarak açıklanmıştır.

ziraat.png

HALKBANK’TAN TAŞIT KREDİLERİNE 48 AY VADE

Yarı özel yarı devlet bankası olan Halkbank, KKTC’deki müşterilerine de taşıt kredisi imkânı sunuyor. Uygun faiz oranı ve ödeme planı ile müşterilerini rahatlatan Halkbank, 3 ay geri ödemesiz taşıt kredisi ile cazip hâle geliyor.

En fazla 200 bin Türk lirasıyla taşıt kredisi veren Halkbank’a 120 bin Türk lirası ve üzeri araçlarda en çok 48 ay vade seçeceği sunuyor. İkinci el araç alımında 5 yaş arayan Halkbank, müşterilerini uygun faiz imkanlarından yararlandırıyor.

halkbank.png

DENİZBANK’TAN 3 AY ÖDEMESİZ TAŞIT KREDİSİ

Denizbank ise diğer özel bankalara nazaran kredi faiz oranlarında müşterilerine uygun şartlar tanıyor. Sıfır ve ikinci el araç alımında maksimum 150 bin Türk lirasına kadar kredi kullandıran Denizbank, sıfır araçlar için fatura değeri 120 bin Türk lirasına kadar olan arabaların yüzde 70’i kadar kredi veriyor. Örneğin 120 bin TL’lik bir araba almak istiyorsanız, Denizbank size 84 bin TL’sini kredi olarak veriyor.

Eğer alacağınız araç 120 bin TL’nin üzerinde bulunuyorsa bu defa yüzde 50 fatura değerinin yüzde 50’si kadar kredi çıkıyor. Buna da örnek vermek gerekirse; 150 bin TL’lik araçlarda 75 bin TL kredi kullanımına denk geliyor. Bu hesaplamalar sıfır araçlarda olduğu gibi ikinci el araçlarda da geçerlidir.

Esnafa Hızlı Kredi Başvurusu İmkanı tanıyan Denizbank’ın bireysel müşterilerinde en iyi biçimde taşıt kredisi olanağı sunuyor. Ekim ayı içerisinde en çok 48 ay vadeli sıfır ve ikinci el taşıt kredisi faiz oranı aylık yüzde 1.41’dir…

halkbank-001.png

AKBANK’TAN SIFIR VE İKİNCİ EL ARAÇ KREDİSİ OLANAĞI

Yine özel bankalar arasında yer alan Akbank’ın sağladığı en büyük ayrıcalık 60 ay vadeli olarak sıfır ve ikinci el araç kredisi olanağı sunmasıdır.

akbank.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN