İşte İstanbul'da vakaların en çok düştüğü ilçeler

İşte İstanbul'da vakaların en çok düştüğü ilçeler

Sağlık Bakanı Koca'nın, son tedbirlerden sonra İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa'da vaka sayılarında büyük düşüş yaşandığını açıklamasının ardından İstanbul Valisi Yerlikaya'da İstanbul'da Kovid-19 vakalarının en çok düştüğü ilçeleri açıkladı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, her geçen gün yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısının azaldığını, geçen haftaya oranla en çok düşüşün Bakırköy, Adalar, Avcılar, Bahçelievler ve Sultangazi'de olduğunu bildirdi. 

Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Yılın ilk #filyasyon toplantısı sonrası şunu memnuniyetle söyleyebilirim. Her geçen gün vaka sayımız azalıyor. Geçen haftaya oranla en çok düşüş; Bakırköy, Adalar, Avcılar, Bahçelievler ve Sultangazi'de." ifadelerini kullandı. 

 

 

Vali Yerlikaya, en az düşüşün yaşandığı ilçeleri ise Şişli, Şile, Üsküdar, Zeytinburnu ve Beyoğlu olarak sıraladı. 

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da il sağlık müdürleri ve valilerle yaptığı toplantının ardından İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'da vaka sayılarıyla ilgili son durumu açıklamıştı. Salgın ile ilgili son durumun değerlendirildiğini belirten Bakan Koca, son iki hafta içinde İstanbul ve İzmir'de vaka sayısında yüzde 40, Ankara ve Bursa'da yüzde 60'a yakın düşüş olduğunu paylaşmıştı.

 

İSTANBUL'DA SON DURUM 

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 8 Ocak Cuma koronavirüs tablosuna göre,  son 24 saatte 186 kişi hayatını kaybetti, toplam can kaybı 22 bin 450’ye yükseldi.

Toplam 184 bin 193 test yapıldı. Semptom gösteren bin 291 kişiyle birlikte toplam 11 bin 479 yeni vaka tespit edildi. Türkiye’de toplam vaka sayısı 2 milyon 307 bin 581 oldu.

İyileşen 9 bin 894 kişiyle birlikte toplam iyileşen hasta sayısı 2 milyon 182 bin 145’e yükseldi.

Toplam hastalarda zatürre oranının yüzde 4.3, toplam ağır hasta sayısının ise 3 bin 94 olduğu açıklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN