İstikrarın adı Mehmet Topal

İstikrarın adı Mehmet Topal

Fenerbahçe'de 2014-2015 sezonunda en çok maça çıkan ve forma giyen futbolcu Mehmet Topal oldu.

Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonunu ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe'de en çok maça çıkan ve forma giyen futbolcu Mehmet Topal oldu.

Ligde 34 haftalık maratonda sadece sarı kart cezalısı olduğu için 1 maçta forma giyemeyen Mehmet, görev yaptığı 33 maçın 32'sinde ilk 11'de sahaya çıktı.

Sezon boyunca sakatlıklar, cezalar ve performanslara bağlı olarak teknik direktör İsmail Kartal'ın çok sayıda oyuncu değişikliği yaptığı orta alanda, değişmeyen tek isim 2 bin 913 dakika süre alan Mehmet Topal'dı.

Gökhan Gönül ikinci sırada

Mehmet Topal'ı sarı-lacivertli takımın savunmasının önemli ismi Gökhan Gönül izledi. Milli futbolcu, ligde 32 maçta forma giyerek, 2 bin 848 dakika sahada kaldı.

Mehmet Topuz'un en az süre aldığı sezon

Fenerbahçe'de 6. sezonunu tamamlayan Mehmet Topuz, Süper Lig'de 8 karşılaşmada 327 dakika görev yaparak, Fenerbahçe kariyerinde ligde en az süre aldığı sezonu geçirdi. 

7 maçta genç futbolcular 18'de yer aldı

Teknik direktör İsmail Kartal, sezon boyunca sakatlık ve kart cezalarının çok olduğu haftalarda ligde 7 maçta genç futbolculara 18 kişilik kadrolarda yer verdi. 

Uygar Mert Zeybek ve Caner Koca'nın yanı sıra alt yapıdan Hakan Çinemre, Muhammed Akarslan, Muhammed Samet Karakoç ve Karahan Yasir Subaşı, A takım kadrosunda yer aldılar.  

Sarı-lacivertlilerin üçüncü kalecisi Erten Ersu 9 maçta yedek beklerken, sezonu Medicana Sivasspor'da kiralık geçiren kaleci Ertuğrul Taşkıran da ligin ilk haftasında Kadıköy'de Kardemir Karabükspor ile yapılan maçta yedekler arasında bulunmuştu. 

Kupa maçlarına Uygar Mert damgası

Fenerbahçe'nin alt yapısında forma giyen 20 yaşındaki Uygar Mert Zeybek, 9 kupa maçında 747 dakika forma giyerek, bu kulvarda takımın en çok süre alan üçüncü futbolcusu oldu.

İSTANBUL / AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN