İsveç, kaybolan 20 göçmen çocuğu arıyor

İsveç, kaybolan 20 göçmen çocuğu arıyor

Danimarka'dan İsveç'e aileleriyle gelen 20 çocuk, İsveç'in Malmö kentindeki tren istasyonunda kayboldu. İsveçli yetkililer, olayla ilgili inceleme başlattı.

Danimarka üzerinden İsveç’e gelen göçmen çocukların ortadan kaybolması İsveç makamlarını endişelendirmeye başladı. Kalabalık göçmen gruplarıyla gelen çocukların aniden ortadan kaybolması sonucunda İsveç makamları, çocukların akıbetini araştırmaya başladı.

Malmö polisi ve Göçmenlere Yardım Kuruluşu yetkilileri, kaybolan çocukların ülkeye yetişkinlerin de olduğu gruplarla birlikte gelen, fakat aileleri olmayan çocuklar olduğunu açıkladı.

Kayıtları yapılamadan kayboluyorlar

Malmö Belediyesinden Annelie Larrson “Danimarka üzerinden trenle Malmö istasyonuna gelen çocuk göçmenler, kayıtları yapılamadan ortadan kayboluyorlar. Oysa biz onların kayıtlarını yapıp güvenli bir yere götürmek istiyoruz. Kayıtları olmayınca nerede olduklarını bilmiyor ve yardım yapamıyoruz. Çocuklar nasıl kayboluyorlar bilmiyoruz ama araştırma başlattık” dedi.

Güvenlik önlemleri artırıldı

Yabancılar Dairesi Sözcüsü Setareh Yousefi de çocukların kaybolduğunu doğrulayarak, çocukların muhtemelen, İsveç’te yaşayan yakınları tarafından alınmış olabileceği ihtimali üzerinde durduklarını söyledi. İsveç makamları, Stockholm merkez istasyonunda, içinde göçmenlerin bulunduğu trenlerin çevresinde önlem alındığını, trenlere polis, sosyal yetkililer ve göçmenlere yardım kuruluşu çalışanları dışında kimsenin yaklaştırılmadığını bildirdiler.

Malmö Belediyesi de, göçmenlere yardım etmek isteyen bazı dernekler ve grupların istasyona yaklaştırılmaması için polisten yardım istedi. Annelie Larrson, göçmen çocukları götüren yetişkinlerin görülmesi durumunda polise haber verilmesi çağrısında bulundu.

KOPENGAH/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN