İtalya'da can kayıpları rekor kırdı

İtalya'da can kayıpları rekor kırdı

Artırılan tedbirlere rağmen koronavirüs vakalarının ve ölümlerinin durdurulamadığı İtalya’da 761 kişi daha hayatını kaybetti.

Vaka artışlarının ve can kayıplarının önlenemediği İtalya’da son 24 saatte 18 bin 727 kişide daha koronavirüs tespit edildi. Son verilerle birlikte toplam vaka sayısının 1 milyon 805 bin 873’e yükseldiği ülkede, 761 kişinin hayatını kaybetmesiyle birlikte yeni bir rekor kırıldı.  

Toplam can kaybı 63 bin 387’ye ulaşırken, toplamda 1 milyon 52 bin 163 kişi virüsü yenerek iyileşti.   

SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKTÜ

Ülkenin Sicilya bölgesinde korona nedeniyle yaşanan sıkıntıların ardından Küba'dan doktor ve hemşire talep edildi. 

Sicilya Bölge Yönetimi, Küba Sağlık Bakanlığı ve büyükelçiliği ile temasa geçerek 60 kişilik bir sağlık ekibi desteği istediğini duyurdu. 

Basında yer alan haberlere göre Sicilya, Küba'dan yoğun bakım uzmanı, hemşire, anestezist, virolog gibi uzmanlardan oluşan bir ekip talep etti. Ada yönetiminin Çin'den de sağlık personeli desteği istemeye hazırlandığı belirtildi. 

  

  

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN