İtalya'da koronavirüs hastalarına ötenazi yapılıyor iddiası

İtalya'da koronavirüs hastalarına ötenazi yapılıyor iddiası

İtalya'da yaşayan bir kişinin yazdığı mektup ülkedeki durumun vahametini ortaya koydu. Mektubu yazan Cristina Higgins, virüsün yayılmasının önlenmesi için okulların kapatılması konusunda bastırılmasının önemli olduğunu söylüyor.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) neredeyse tüm dünyaya yayıldı. Virüs sebebiyle şimdiye kadar 4 binden fazla insan hayatını kaybetti.

Virüsün en fazla etkilediği ülkelerden birisi ise İtalya. Ülkede hayat resmen durmuş vaziyette. İtalya Başbakanı Giuseppe Conte tüm ülkede karantina ilan etti. Conte, vatandaşlardan çok zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamalarını isterken, ülkede marketler ve eczaneler dışında diğer dükkanlar kapalı.

İtalya'da yaşayan bir kişinin yazdığı mektup durumun vahametini ortaya koyuyor. Sosyal medyada paylaşılan mektupta ülkedeki durum şöyle anlatılıyor:

"Size koronavirüs krizinin kalbi olan Bergamo, İtalya’dan yazıyorum.

"DURDURMANIN TEK YOLU SINIRLANDIRMAK"

Bu yazıyı yazıyorum çünkü bugün her biriniz; hükümet değil, okullar değil, belediye başkanı değil, her bir vatandaş İtalya gerçeğinin kendi ülkeniz gerçeği olmasını durduracak eylemlerde bulunma şansına sahipsiniz. Bu virüsü durdurmanın tek yolu bulaşmayı sınırlandırmaktır.

Bulaşmayı sınırlandırmanın tek yolu da milyonlarca insanın bugünkü davranışlarını değiştirmesidir. Belki bugün İtalya’da olduğumuz noktadan haftalar uzaktasınız. Sadece bir grip, veya yaşlıları etkiliyor dediğinizi duyabiliyorum.

"14 GÜNLÜK SÜREDE SEMPTOM GÖSTERMİYORLAR"

Koronavirüsün İtalya’yı dize getirmesinin iki nedeni var. Birincisi insanlar hastalandıklarında haftalarca (ICU) yoğun bakım ünitesine ihtiyaç duyuyorlar. İkincisi de hızlı ve etkili bir şekilde yayılması. 14 günlük kuluçka sürecinde birçok hasta semptomları göstermiyor.

Bugün Lombardiya’da kapasiteler doldu ve yoğun bakım ünitelerini koridorlara koymaya başladılar. Sayılı doktor hemşire ve sağlık personeli var. Onlar da virüsü alıyorlar. Günler boyunca kesintisiz çalışıyorlar. Sağlık personeli hastalara bakamadığında nasıl olacak?

"OKULLARIN KAPATILMASI İÇİN BASTIRIN"

Bir fark yaratma ve ülkenizdeki yayılmayı durdurma şansınız var. Mümkün olan bütün toplantıları, doğum günlerini vs iptal etmek, evden çalışmak gibi. Mümkün olduğu kadar evde kalın. Ateşiniz varsa hele çıkmayın. Okulların kapanması için bastırın.

Bütün bunları yapmanın, okulları kapatmanın mümkün omadığını söyleyenler için, bir hafta öncesine kadar bütün İtalya’nın eve hapsolacağını kimse hayal edemezdi. Yakında bir seçiminiz olmayabilir. Şimdi ne yapabilirseniz yapın.”

ÖTENAZİ İDDİASI

Higgins, acillerde yaşananlarla ilgili sarsıcı bir iddiayı da paylaştı. Higgins, “Pazartesi günü bir doktorun yazdığına göre acillere başvurulan hastalardan kimin yaşayıp, kimin yaşamayacağına karar vermeye başladılar, tıpkı savaşta yapıldığı gibi. Bu her şeyi kötüleştirir” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN