İtiraftaki kriptolar aktif görevli çıktı

İtiraftaki kriptolar aktif görevli çıktı

Kara Harp Okulu’nun darbe davasında yargılanan teğmen İ.T. 12 sayfalık itiraflarda bulunarak FETÖ’nün bilişim yapısını deşifre etti. Savcılığa gönderilen dilekçede yer alan isimlerin Genelkurmay’da halen görevde olduğu belirlendi.

FETÖ darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulundaki eylemlere ilişkin görülen davanın sanığı eski kursiyer teğmen İ.T. karar duruşmasından önce itirafçı olarak, FETÖ’nün bilişim yapısını detaylı olarak anlattığı 12 sayfalık bir dilekçeyi Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesine sundu. FETÖ’yle bağlantısının lisede başladığını yazan İ.T. kendinden sorumlu örgütü abisinin ‘T’ isimli kişinin Kandıra Cezaevi İnfaz Kurumu’nda infaz koruma memuru olduğunu belirtti. Üniversite sınavında beklediği puanı alamayınca astsubaylığa başvurduğunu ifade eden İ.T. askeri okul öğrenimi boyunca iki haftada bir muhabere astsubay Y.Ç. ve ‘M.’ isimli Genelkurmay Başkanlığı karargahında Bilgi Sistemleri Astsubayı olan emekli bir askerin evinde örgüt sohbetlerine katıldığını açıkladı.

15 Temmuz darbe girişimindenden kısa bir süre önce Ankara’da kendisinden sorumlu ‘mahrem imam’la görüştüğünü söyleyen İ.T itiraflarının ‘bilişim yapılanması ve desteği’ bölümünde, örgüt üyelerinin deşifre olmamak için bilgisayarlarda kullandıkları yöntemi anlattı. Örgüt mensubu mühendisler tarafından geliştirilen yazılım sayesinde bilgisayarlarda yapılan işlemlerin tespit edilemediğine dikkati çeken İ.T. “Çerkezköy’e gittiğimde bana, 16 GB’lık işletim sistemi kurulu bir flash bellek verdiler. Bilgisayara takıldığında, şifrelenmiş sistemin sanal olarak çalıştırılması için ‘Linux işletim sistemine’ gömülü ikinci bir işletim sistemi kurulmuştu. Flash bellek, bilgisayarın sabit diskinde iz bırakmıyor. Bu sistemi kimin hazırladığını sorduğumda, ‘bilgisayar mühendisi abiler tarafından hazırlandığını’ söylediler” diye yazdı. Örgütün üst düzey imamlarında, FETÖ mensubu askerlerin bilgilerinin bulunduğuna dikkati çeken İ.T. “Bu imamlar, (askerlere ilişkin) sahip oldukları bütün bilgileri ‘truecrypt’ isimli programla şifrelenmiş mikro SD hafıza kartlarında muhafaza ederler.” bilgisini paylaştı.      

İ.T.’nin dava dosyasına giren itirafları, hakkında adli işlem yapılması için mahkeme tarafından Ankara Başsavcılığına gönderildi. Sanığın itiraflarında ismi geçen birçok örgüt mensubunun Genelkurmay Başkanlığının yanı sıra başka kamu kurumlarında görevli olduğu belirlenirken, bu kişiler hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi. 

EMNİYET: GÜLEN FETÖ’NÜN DUYGU ŞEKİLLENDİRİCİSİ

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan 181 sayfalık ‘FETÖ ideolojisi’ raporunda örgüt lider Fetullah Gülen’in rüya yalanlarını da gözler önüne serdi. Raporun ilgili kısmında FETÖ elebaşı Gülen, örgütün ‘duygu şekillendiricisi ve profesyonel duygu istismarcısı’ olarak nitelendirildi. Gülen’in, rüyalar aracılığıyla gerçekleşmemiş olayları olmuş gibi göstererek örgüt elemanlarını hedefleri doğrultusunda yönlendirdiği tespiti  yapıldı. Bunun için sadece örgüt elemanlarının anladığı özel iletişim dilini kullanan Gülen, dini kavramları da istismar ederek elemanlarını ve insanları etkilemeye çalıştı.      

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN