İYİ Parti: Tablet ve laptoptan KDV alınmasın

İYİ Parti: Tablet ve laptoptan KDV alınmasın

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitimin devam ettiği süreçte öğrencilerin temel ihtiyacı haline gelen bilgisayar, tablet ve laptop gibi cihazlardan KDV alınmaması için kanun teklifi verdi.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla uzaktan eğitimin yapıldığı 2020-2021 eğitim öğretim yılı için Katma Değer Vergisi Kanunu’nda değişiklik yapılması için kanun teklifi verdi. Öztürk, öğrenci kimliği ile bilgisayar, laptop, tablet teslimlerinden bir defaya mahsus olmak üzere Katma Değer Vergisi (KDV) alınmamasını istedi.

Öztürk, teklifin gerekçesinde, Cumhurbaşkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın uzaktan eğitim karanı alırken öğrencilerin evinde televizyon, bilgisayar ve internet bağlantısı olduıunu varsaydığını ancak TÜİK 2018 verilerine göre 8 milyona yakın çocuğun şiddetli maddi yoksunluk içinde yaşadığını belirtti.

Öztürk, salgın nedeniyle binlerce yurttaşın işsiz kaldığını ve bunların verilere henüz yansıtılmadığını kaydetti. Gerekçesinde eğitimin uzaktan verilecek olması nedeniyle bilgisayar, tablet, laptop gibi cihazların lüks olmaktan çıkıp temel ihtiyaç halini aldığını ifade eden Öztürk, “Ülkemizdeki hanelerin alım gücü ortadadır. Dolarda önlenemez yükseliş, bu cihazların fiyatlarını her geçen gün arttırmakta, üzerlerindeki vergi yükü de bu cihazlara erişim imkanını tamamen kısıtlamaktadır. Bu nedenle uzaktan eğitimin devam ettiği süreçte, öğrencilerin temel ihtiyacı haline gelen bilgisayar, tablet ve laptop gibi cihazlar üzerinden alınan KDV oranının sıfırlanması, sadece öğrencilere değil, eğitime de katkı sağlayacaktır” ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN